- Excel Vers. ve Dili
- 2016-TR
Herkese merhaba. Çok zorlandığım bir şeyi sormak istiyorum.

Gördüğünüz formdaki textboxlara değerleri giriyorum ve ardından ''ekle ve devam et'' command butonuna tıklıyorum (Bu buton formun hemen sağ tarafında). Ok işaretiyle gösterdiğim gibi her ekle ve devam et dediğimde otomatik olarak bir sonraki sayıyı ssh numarası olarak veriyor ve alt satıra geçiyor. Fakat arada gördüğünüz iki iki boş satır olunca ve ben forma bilgileri girip ekle ve devam et dediğimde mavi ile işaretlediğim kutucuktaki verileri değiştiyor. Oysa ben her ekle ve devam et dediğimde en aşağıda hangi satır varsa onun bir altına geçip devam etmesini istiyorum. Mesela size attığım görüntüde mavi ile işaretlediğim yere 10 sayısını vermiş. Ben ekle ve devam et dediğimde onun bir altına 11 olarak devam etsin. Ama alt satıra geçmiyor. Gördüğünüz 10'u 11 yapıyor. Kodum aşağıda:
Private Sub cbkayiteklevedevamet_Click()
i = WorksheetFunction.CountA(Sayfa1.Range("A:A")) + 1
Sayfa1.Cells(i, 1) = WorksheetFunction.Max(Sayfa1.Range("A:A")) + 1
Sayfa1.Cells(i, 2) = txtkayitsshinalindigitarih.Text
Sayfa1.Cells(i, 3) = txtkayitsshcarisi.Text
Sayfa1.Cells(i, 4) = txtkayitsshkonusu.Text
Sayfa1.Cells(i, 5) = txtkayitnot.Text
Sayfa1.Cells(i, 6) = txtkayiteknot.Text
Sayfa1.Cells(i, 7) = txtkayitkayittarihi.Text
End Sub
Nasıl düzeltebilirim? Çok teşekkürler.

Gördüğünüz formdaki textboxlara değerleri giriyorum ve ardından ''ekle ve devam et'' command butonuna tıklıyorum (Bu buton formun hemen sağ tarafında). Ok işaretiyle gösterdiğim gibi her ekle ve devam et dediğimde otomatik olarak bir sonraki sayıyı ssh numarası olarak veriyor ve alt satıra geçiyor. Fakat arada gördüğünüz iki iki boş satır olunca ve ben forma bilgileri girip ekle ve devam et dediğimde mavi ile işaretlediğim kutucuktaki verileri değiştiyor. Oysa ben her ekle ve devam et dediğimde en aşağıda hangi satır varsa onun bir altına geçip devam etmesini istiyorum. Mesela size attığım görüntüde mavi ile işaretlediğim yere 10 sayısını vermiş. Ben ekle ve devam et dediğimde onun bir altına 11 olarak devam etsin. Ama alt satıra geçmiyor. Gördüğünüz 10'u 11 yapıyor. Kodum aşağıda:
Private Sub cbkayiteklevedevamet_Click()
i = WorksheetFunction.CountA(Sayfa1.Range("A:A")) + 1
Sayfa1.Cells(i, 1) = WorksheetFunction.Max(Sayfa1.Range("A:A")) + 1
Sayfa1.Cells(i, 2) = txtkayitsshinalindigitarih.Text
Sayfa1.Cells(i, 3) = txtkayitsshcarisi.Text
Sayfa1.Cells(i, 4) = txtkayitsshkonusu.Text
Sayfa1.Cells(i, 5) = txtkayitnot.Text
Sayfa1.Cells(i, 6) = txtkayiteknot.Text
Sayfa1.Cells(i, 7) = txtkayitkayittarihi.Text
End Sub
Nasıl düzeltebilirim? Çok teşekkürler.