• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

update formülü dogru muu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaslar brand eskı marka g sutunundakı ıse yenısı. h2 hucresındeyken ekle işlev komutunu acıp formulu ıncelermısınız doğrulugundan emın olmak ıstıyorum.ayrıca bu formuller database yerlestırırlerek orda guncelleme yapacak
sımdıden tesekkurler..

merhaba
syn a.yorukcu,
H sütununda birleştir formülünü kullanmışsınız, her satırda birleştirme yapıyor.
sorun nedir, anlayamadım? birleştirme işlemini bir şarta mı bağlamak istiyorsunuz?

arkadaslar brand eskı marka g sutunundakı ıse yenısı. h2 hucresındeyken ekle işlev komutunu acıp formulu ıncelermısınız doğrulugundan emın olmak ıstıyorum.ayrıca bu formuller database yerlestırırlerek orda guncelleme yapacak
sımdıden tesekkurler..

Eğer yanlış anlamadıysam B sütunuda markaların eski yazılışları, G sütununda yeni yazılışları var. Siz eğer D sütununda yazımı yanlış olarak işaretli bir marka varsa (1 ile işaretlemişsiniz) H sütununda birleştir komutunu kullanarak yeni birşey yazıyorsunuz (ne anlama geldiğini bilmediğim için böyle yazdım). Yazım yanlışı olmayanlar için H sütunundaki ilgili hücre boş kalsın istiyorsunuz. O zaman formülünüzü aşağıdaki gibi düzeltebilirsiniz.

EĞER(D10=1;BİRLEŞTİR("UPDATE Brands SET Brand = ";G10;"WHERE IDX = ";A10;";");"")

Ama benim size tavsiyem iki sütunu karşılaştırılıp bu işlemin makroyla otomatik yapılmasıdır. Forumda aratırsanız birçok örnek bulabilirsiniz.

(umarım doğru anlamışımdır.)

Teşekkür ederim arkadaşlar..

Geri