Ürün Ağacını Otomatik Getirme

Katılım
15 Aralık 2017
Mesajlar
103
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2013 - 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/12/2022
Merhaba Arkadaşlar, Değerli Hocalarım,
Üstesinden gelemediğim bir konuyu aktarmak istiyorum. Yardım ederseniz mutlu olurum.

Bir ürün ağacı var ve bu ürün ağacında bulunan kodlar var kod üzerine tıkladığım zaman ürün ağacında kullanılan tüm malzemeleri önüme dökmesini istiyorum. 1 kod için en az 15-20 kalem malzeme var. Örnek excel dosyası ektedir.
Sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Olmaz ise de belirtmenizi rica ederim.

Teşekkürler
 

Ekli dosyalar

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Merhaba Arkadaşlar, Değerli Hocalarım,
Üstesinden gelemediğim bir konuyu aktarmak istiyorum. Yardım ederseniz mutlu olurum.

Bir ürün ağacı var ve bu ürün ağacında bulunan kodlar var kod üzerine tıkladığım zaman ürün ağacında kullanılan tüm malzemeleri önüme dökmesini istiyorum. 1 kod için en az 15-20 kalem malzeme var. Örnek excel dosyası ektedir.
Sorularınızı yanıtlamaya hazırım. Olmaz ise de belirtmenizi rica ederim.

Teşekkürler
Dosyanız eklidir.
 

Ekli dosyalar

Katılım
15 Aralık 2017
Mesajlar
103
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2013 - 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/12/2022
Her iki üstada ayrı ayrı teşekkür ederim. İki çözümde çok profesyonelce. Esas dosya paylaşımı yapıp o dosya üzerinde yardım istesem daha doğru olacak. Bu şekilde uyarlamayı beceremedim.
 
Katılım
6 Kasım 2004
Mesajlar
199
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-07-2023
@turist ve @YUSUF44 hocam,
Liste göstermeyi listbox olarak değilde normal hücrelerde nasıl gösterebiliriz?
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki kodda hem listboxa hem de hücreye alma yöntemi var:
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
son = WorksheetFunction.Max(3, Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row)
    Dim xSheet As Worksheet
    On Error Resume Next
If Intersect(Target, Range("B3:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    ListBox1.Clear
'Bu kısım listboxa listelemek için
If Target = "" Then
    ListBox1.Clear
    Exit Sub
End If
    
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.EnableEvents = False
    liste = WorksheetFunction.Max(2, Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row)
    If ListBox1.ListCount <> liste Then
        ListBox1.Clear
        For i = 2 To liste
            If Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Cells(i, "A") = Target Then
                ListBox1.AddItem Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Cells(i, "B")
            End If
        Next
    End If
    Application.EnableEvents = True
    Application.ScreenUpdating = True

'Bu kısım hücreye (E3'ten itibaren) listelemek için
eski = WorksheetFunction.Max(3, Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row)
If Target = "" Then
    Range("E3:E" & eski).ClearContents
    Exit Sub
End If
    
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.EnableEvents = False
    liste1 = WorksheetFunction.Max(2, Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row)
    If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Range("A1:A" & liste1), Target) > 0 Then
        Range("E3:E" & eski).ClearContents
        For j = 2 To liste1
            If Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Cells(j, "A") = Target Then
                yeni = WorksheetFunction.Max(3, Cells(Rows.Count, "E").End(3).Row + 1)
                Cells(yeni, "E") = Sheets("ÜRÜN AĞAÇLARI").Cells(j, "B")
            End If
        Next
    End If
    Application.EnableEvents = True
    Application.ScreenUpdating = True

End Sub
 
Katılım
15 Aralık 2017
Mesajlar
103
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2013 - 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/12/2022
@YUSUF44 Üstad bu kutu içerisinde (listbox) 3 farklı yeri gösterebilirmiyiz. Mesela
1.A (suanki hali)
2. detay parçasının adı
3. adeti gibi?
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,084
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Muhtemelen yapılır ama ben bilmiyorum maalesef. Yapacak arkadaşlar için bu bahsettiğiniz duruma uygun örnek dosya paylaşırsanız iyi olur.
 
Katılım
15 Aralık 2017
Mesajlar
103
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Ev ve İş 2013 - 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/12/2022
Çok teşekkür ederim üstad
 
Üst