• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tuvalet kağıdı rulosunda kaç adet kaldı?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Şimdi tuvalet kağıdı rulosunda belli çapta kaç tane yaprak olduğunu biliyorum.Ve bunu bi süre tükettikten sonra çapı düştü ama içinde kaç adet kaldı?
veriler: tuvalet kağıdı yaprak ölçüsü,rulo dış ölçüsü ve yaprak adedi,kağıdın sarıldığı boş rulonun çapı
istenen : başka bi çaptaki adet

Örnek:295 mm çaplı tuvalet kağıdında,kağıdın ölçüsü 99 mm,yüksekliği de 99 mm olsun.bu çapta da 5000 adet olduğunu biliyorum.ve 87 mm çaplı boş bi ruloya sarılmış olsun. 168 mm çapta veya 200 mm çapta kaç adet tuvalet kağıdı vardır? bunun formülasyonunu yapamıyorum.
http://www.excel.web.tr/f14/rulo-miktar-hesaby-t94316/sayfa2.html
konusundaki çözüm faydalı olmadı.

Eklemiş olduğunuz linki inceledim ve linkteki dosyada vermiş olduğunuz verileri girererk bir deneme yaptım. Kağıdın et kalınlığını 0,12606 mm, rulo çapını 295 mm ve kağıdın uzunluğunu da 99 mm (kesim aralığı) olarak girdiğimde 5000 adet yaprak olarak hesaplattım.

formül =(((B1^2-B2^2)*(Pİ())/(4*B3)))/99

Bu formüle göre 168 mm çapındaki ruloda 1300, 200 mm çapındaki ruloda ise 2041 adet yaprak olduğu görünüyor. Yanlış mıdır acaba?

Sayın peaceman,

Rulo hacmini hesaplayın: (R^2-r^2)*En*PI()/4

Kağıt Alanını Hesaplayın: Boy*En*Adet

Kağıt Kalınlığı: Rulo hacmi/Kağıt Alanı

Eldeki rulo hacmi: (Ç^2-r^2)*En*PI()/4

Kalan kağıt miktarı: Eldeki Rulo hacmi/(Kağıt Boyu*Kağıt Eni*Kağıt Kalınlığı)

Örnekte sarı boyalı hücreye kalan rula çapını giriniz.

Ancak 30 cm çapında tuvalet kâğıdı rulosu görmedim. :)

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

@seismic 168 de 1000,200de 2000 adet var.kalınlık çok küçük olduğundan,ölçülmesi zor değer olduğundan hesaplatmak istemiyorum.

@seismic 168 de 1000,200de 2000 adet var.kalınlık çok küçük olduğundan,ölçülmesi zor değer olduğundan hesaplatmak istemiyorum.

Sayın peaceman,

Kağıt kalınlığı ölçülmüyor teorik olarak hesaplanıyor. Kalınlığa kağıt üstündeki kabarıklıklar da katılıyor.

İşinizi görüp görmediğini deney yaparak bulunuz. Göreceksiniz ki çok yaklaşık olarak sonuç doğru olacaktır.

İyi çalışmalar

Geri