• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Türlere göre mesaileri toplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021
Ek'te ki dosyada olduğu üzere tm (tam mesai) ym (yarım mesai) b,r kişinin sağ tarafta mesai toplamları örnek olarak 1 kişide 1 tane tm ve 1 tane ym olduğu zaman toplamda 1,5 vermesi lazım ama yapamadım yardım ederseniz sevinirim.

=eğersay(d9:ah9;"tm")+eğersay(d9:ah9;"ym")
burada ym'yi 0,5 toplaması gerekir.....

Son düzenleme:
Merhaba,
ana sayfada "Son 30 Mesaj" listesindeki mesajların 29 tanesinin başlığı ile sizin yazdığınız "Acilll yardım lütfennnnnn" şeklindeki başlığa bakınca bir yerde hata yapmış olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Kod:
=eğersay(d9:ah9;"tm")+eğersay(d9:ah9;"ym")*0,5
Formül sonuna "*0,5" yazmanız yeterli.

Sayın lark, sayın hüseyin'in yazdığı sizin yazdığınızla biraz havada kalmıyor mu?

Merhaba

Sayın lark, sayın hüseyin'in yazdığı sizin yazdığınızla biraz havada kalmıyor mu?

Sayın Yusuf44,
Yazım saatlerine dikkat ederseniz; mesaja cevap yazdığım sırada, sayın Hüseyin'in yazdığı mesajı görmediğimi tahmin edebilirsiniz.

Sizin göreviniz nedir bilmiyorum ama ben yönetici değil, siteyi bir şekilde takip eden bir üyeyim. Sitedeki düzeni sağlamak yöneticilerin işi.

Bu arada nacizane fikrim olarak belirtmek isterim ki, bu şekilde her seferinde kullanıcıları uyararak ve yanlışını düzeltinceye kadar cevap vermeyerek doğru yola sokmak, çok işe yaramıyor. Tabii ki soruların doğru açılması, daha sonra arama yapanlar için önemli, ancak görüyorum ki zorunlu olarak kendince bir başlık açanlar da konu ile alakasız başlık kullanabiliyorlar ya da ilgisiz bölümde açabiliyorlar.

Bence bu işin doğrusu, açılan soru mesajlarının bir kutuda birikmesi ve site yöneticilerinin, istedikleri şartları sağlayan soruları herkesin görebileceği alana bir onay mekanizması ile getirmesi. Bu arada yanlış bölüme açılmış ve ilgisiz mesajları da düzeltebilirler. Üyeler çoğu zaman zaten bilmedikleri için, isteklerini sınırlı olan başlık kısmında ifade edemeyebiliyorlar.

Saygılar.

Sayın lark, saatlere dikkat ettim, siz de benim mesaj saatime dikkat ettiyseniz arada 25 dakika var, o 25 dakikada farketmişsinizdir diye düşündüm.

Sayın yöneticinin mesajı olmasa sizin cevabınız olsa bu kadar önemli olmazdı ama sayın yöneticinin bu uyarısının üstüne sizin cevap vermeniz "bence" yöneticinin yazdıklarını boşa çıkaran bir uygulama olmuştur.

Her ne kadar düzen yöneticilerin işi olsa da "gönüllük esasına dayalı" sitede bizim de elimizden gelen gayreti göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ben sanmıyorum ki bir internet kullanıcısı "forumların da kendince kurallarının olduğunu" daha önce hiç görmemiş/duymamış olsun. En basit forumlarda bile "linkleri görmek için üye olmak gerekiyor", "mesaj yazabilmek için teşekkür etmek gerekiyor" vs.

Geri