• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tüm verileri aynı olunca rengi değişsin

Excel Vers. ve Dili
2007 excel
Bu konuda bana yardım olacak arkadaşlara şimdiden teşekür ederim
1. konu
Bir öğrenci aynı gün ve aynı saat iki ders alamaz.Bu nedenle
a,b,c sutundaki 3 veri aynı olan satırları mavi renge cevirsin.
2. konu
1 günde bir öğrenci 3 ders alamaz bu nedenle aynı tarihte 3 ders alan öğrenciyi kırmızı yapsın

Ekli dosyalar

Slm,
Sayın Muygun teşekkürler,
Sizin bu şekilde yaptığınızı görünce bir şey daha eklemek istedim.
Öğrenci bilgileri sayfasının b sutunundaki eğitim durumu bilgilerini Sayfa 1 in D sutununa yazdırabilirmiyiz.
Yani, Yusuf Numan zihinsel ise Yusuf Numanın d Sutunu zihinsel yazsın,Tanju Topselvi otizm olduğumdan her tanjuyu gördüğünde otizm yazsın

Ekli dosyalar

Merhaba;
Son eklediğiniz tabloda Sayfa1 sayfasında D2 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS('ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!A:B;KAÇINCI(Sayfa1!C2;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!A:A;0);2));"";İNDİS('ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!A:B;KAÇINCI(Sayfa1!C2;'ÖĞRENCİ BİLGİLERİ'!A:A;0);2))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

Merhaba,
1-Aynı gün, aynı saatteki otizmli öğrencileri sarıya nasıl boyarız.(isim önemli değil isim yerine otizimli olma şartı)
2.C sutundaki (yani isim sutundaki) isim olmayan hücrelerin E;F;G;H sutunları boş bunu sona kadar sürüklediğimizdede boş sutunlardada renk değişiyor. Bunu nasıl önleyebiliriz.
3. Neden eğitim durumunu sıralarken seçimi genişletmiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Muygun,
Aynı tarih ,aynı saat ve otizimlileri sarıya nasıl boyatırız.Aynı tarih ,aynı saat ve zihinselleri (yada boşları)boyamasın.

Sayın Muygun,
Aynı tarih ,aynı saat ve otizimlileri sarıya nasıl boyatırız.Aynı tarih ,aynı saat ve zihinselleri (yada boşları)boyamasın.

Merhaba;
aynı tarih+aynı saat+otizm=???
Burda mantık kuramadım. Burda bir tarih ve saat vermelisiniz ki buna uyan veriler ayrıştırılsın. Mevcut tabloda tarih va saati tabloda tek olanlar hariç tüm otizm leri sarı yapar.
Bence tüm bunlardan vazgeçin ve eki kullanmasanızda deneyin. Eğer sizin için kullanılabilirliği yoksa tekrar yazın isteğinize göre yapılabilirliği varsa üzerinde çalışalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba Muygun Bey,
=METNEÇEVİR(D2;"gg.aa.yyyy")&E2&F2 (ı HÜCRESİNDE BU)
=EĞERSAY(I:I;I2)
bu iki formulü nasıl birleştirir bir sayfaya yazarız. Bunları 2 ayrı satıra yazıyorum ve 7200 satırı hesaplarken bilgisayar donuyor.Bilgisayarın donmaması için başka ne yapabilirim.

Merhaba;
Hangi tablonun hagi sayfasının hangi hücresinde? (benim gönderdiğim son ekte göremedim)
Ayrıca her iki formüldede bir sorun yok. (I : I yerine I$1 : I$7200 belki biraz hız kazandırır) Eğer bilgisayarda donmaya çözüm bulamadıysanız çok çekirdekli bir pc ye geçme zamanınız gelmiş demektir.
:)
İyi çalışmalar.

Valla para olsa hiç düşünmeyecem ama yaza kadar yok:)
I ve j deki formulleri birleştirsek olmazmı yada j de sayım yaparken f deki boş hücreleri saymasa olurmu.

Ekli dosyalar

Tablo benim pc de problemsiz açılıyor.

Selam,
Ekteki dosyayı bir inceler misiniz?
D ve E yardımcı hücre olarak kullanılmıştır.

Ekli dosyalar

Geri