• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplu karne gösterimi mümkünmüdür?

Excel Vers. ve Dili
6.1
merhaba arkadaşlar, üzerinde çalıştığım karne gösterimi ile ilgili yardımcı olan arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu aşamaya gelmişken yeni bir aşama aklına geliyor insanın. ekteki dosyada bir ygs isimli sayfa göreceksiniz. bu sayfa üzerinde "öğrenci no" yazan yere örneğin 31153 yazıp "sınav adı" bölümünden de bir sınav seçip en sonda da bir "önceki sınav" bölümünden de bir sınav seçtiğinizde öğrencinin karnesinin görebiliyoruz.
bu çalışma bu haliyle yalnızca bir öğrenciyi göstermekte dolayısıyla toplu karne alma şansımız yok bunun için bazı eklemeler yapmak gerekli.
bu nedenle anamenü isimli bir sayfa ekledim burada önce son sınav sonra bir önceki sınav belirlendikten sonra tüm öğrenciler diyerek (veya yine tek öğrenci gösterilecekse o öğrencinin numarası girilerek) karnelerin alt alta gösterilmesi işlemi excelle mümkün müdür acaba? bu konuyla ilgili fikir verebilecek veya yardımcı olabilecek arkadaşlara duyrulur.

Ekli dosyalar

alt alta değil ama arka arka sıralı olarak gösterip yazdırılabilir ve makro ile daha kolay olur

arka arkaya sıralı gösterim eğer yazıcı çıktısı almayı kolaylaştıracaksa neden olmasın çünkü sorunum şu aslında şimdiki haliyle tek bir öğrencinin numarasını girip sınavlarını belirleyip çıktı alabiliyoruz ama 200 öğrenci için bu şekilde tek tek girip çıktı almak oldukça vakit anlamında zor oluyor bu nedenle yine sınavlar belirlendikten sonra o sınava girmiş olan tüm öğrencilerin karnelerinin çıktısını almak dediğiniz yöntemle (nasıl olacağını da henüz bilemiyerek) bu sorun aşılabilir mi?

Merhaba;
Daha pratik çözüm bulana dek eki inceleyin.
Not:çıktı sayfasını 6 tabloyu kapsayacak şeilde düzenledim. Bilgisayarınız güçlü ise yani kodlar kasmazsa tablolar kopyala yapıştır yöntemi ile çoğaltılabilir. Ayrıca gizli hücreler dahil veri doğruluğunu kontrol etmedim. Öğr.no ve önceki - son sınava göre verilerin doğru gelip gelmediğini kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hocam çok teşekkür ederim dediğiniz gibi çoğaltım 6 lı değil artık 84 lü form görünebiliyor. tekrar teşekkürler. iyi çalışmalar.

Geri