• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

toplamını bulma

Excel Vers. ve Dili
Bilgi Paylaştıkca Artar
üstadlar iş yerinde her ay sürekli merkeze gönderdiğim bir formda çalışma yapıyorum ama 4-5 farklı ürünün stoktan düşülüp ayrı ayrı kaç tane kaldığını çözemedim yardımlarınızı bekliyorum Hayrılı günler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sorunuz pek açık değil biraz açıklayabilirmisiniz.

üstadlar iş yerinde her ay sürekli merkeze gönderdiğim bir formda çalışma yapıyorum ama 4-5 farklı ürünün stoktan düşülüp ayrı ayrı kaç tane kaldığını çözemedim yardımlarınızı bekliyorum Hayrılı günler.
Selam,
Ekteki dosyanızın Y4:AB4 arasındaki hücrelere modem adlarını tam olarak yazınız.
Daha sonra Y5 hücresine:
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($Q$7:$R$1000=Y$4)*($S$7:$S$1000))
yazıp sağa doğru çoğaltınız.
Bu size Q ve R sütunlarındaki modemlerin S sütunlarındaki toplam rakamlarını bulacaktır.
Örneğin Y4 hücresindeki modemin S sütunundaki miktarını bulacaktır.

İsteğiniz bu mudur?

Selam,
Ekteki dosyanızın Y4:AB4 arasındaki hücrelere modem adlarını tam olarak yazınız.
Daha sonra Y5 hücresine:
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($Q$7:$R$1000=Y$4)*($S$7:$S$1000))
yazıp sağa doğru çoğaltınız.
Bu size Q ve R sütunlarındaki modemlerin S sütunlarındaki toplam rakamlarını bulacaktır.
Örneğin Y4 hücresindeki modemin S sütunundaki miktarını bulacaktır.

İsteğiniz bu mudur?

dediğiniz şekilde yaptım ama tam bu değil istediğim orda hem kablolu hem kablosuz modemler var kabloluyu ayrı toplasın kablosuzu ayrı toplasın kabloluda 4 tane modem markası var her birini toplayacak hemde kablosusu toplayacak şekilde olacak YARDIMIN için teşekkür ederim.

Ergün Güler bey teşekkür ederim sorunu çözdüm sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak kablolu ve kablosuz modemleri ve modelleri ayırdım işlem tamamlanmış oldu ilgi ve alakana çok teşekkür ederim. Ellerin Dert Görmesin Sağolacan Excel.web.tr

Ergün Güler bey teşekkür ederim sorunu çözdüm sizin verdiğiniz örnekten yola çıkarak kablolu ve kablosuz modemleri ve modelleri ayırdım işlem tamamlanmış oldu ilgi ve alakana çok teşekkür ederim. Ellerin Dert Görmesin Sağolacan Excel.web.tr
Selam,
Ben de size şimdi cevabı yazıyordum. Çözüm bulmanıza sevindim.

daha önce verdiğim
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(([B][COLOR="Red"]$Q$7:$R$1000[/COLOR][/B]=Y$4)*($S$7:$S$1000))

kodun kırmızı olanlarını aşağıdaki gibi ayrı ayrı kullandığınızda kablolu ve kablosuz olarak bulacaktır.

Kod:
[B][COLOR="Red"]$Q$7:$Q$1000[/COLOR][/B]

ve

Kod:
[B][COLOR="Red"]$R$7:$R$1000[/COLOR][/B]

Sayın Ergün Güler bey teşekkür ederim. belki benim gibi durumda olanlar varsa çözümü nasıl yaptığımı kısaca anlatayım sizin verdiğiniz kod üzerinden modem markalarını ayırdım (kablolu modem, kablosuz modem önlerine de hücre açtım ve sizin formulu uyguladım diğer kabloluya da aynı işlemi uyguladım ve sorunu çözdüm. başka arkadaşlara da lazım olursa diye buraya upload ediyorum her şey için teşekkür ederim. Bilgi Paylaştıkca artar.

Ekli dosyalar

Sayın Ergün Güler bey teşekkür ederim. belki benim gibi durumda olanlar varsa çözümü nasıl yaptığımı kısaca anlatayım sizin verdiğiniz kod üzerinden modem markalarını ayırdım (kablolu modem, kablosuz modem önlerine de hücre açtım ve sizin formulu uyguladım diğer kabloluya da aynı işlemi uyguladım ve sorunu çözdüm. başka arkadaşlara da lazım olursa diye buraya upload ediyorum her şey için teşekkür ederim. Bilgi Paylaştıkca artar.

Selam,
yeni dosya eklemek yerine 3 gün içinde 1.mesajınızdaki dosyayı güncelleyebilirdiniz.
İyi çalışmalar.

Geri