• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Toplama değerleri

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
iyi çalışmalar arkadaşlar basit bir tablo var
ancak konu hakkında basit bir yardım istiyorum sizden

buradan acılan tablodan örnek verecek olursak
evrak noda numara varsa toplam yapacak yoksada yapmayacak

frnl.jpg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sadece evrak no olmayanların toplamlarına göre mi? Olacaktı tam anlayamadım o yüzden iki farklı formülle dosyaya ekledim...

H20 hücresine
=+EĞER(EHATALIYSA(ETOPLA(E7:E19;">0";H7:H19));"";ETOPLA(E7:E19;">0";H7:H19))

yazınız...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
cevap için teşekkürler hocam mantık şu olacak
evrak noda işlem varsa h10 değer verecek yoksada vermeyecek

bu değer işe yaradı gibi çok teşekkür ederim demek istediğimi anlatabildinmi

Kod:
=+EĞER(EHATALIYSA(ETOPLA(E7:E19;">0";H7:H19));"";E TOPLA(E7:E19;">0";H7:H19))

Butonla değer değiştirici yapmak.

Mrb arkadaşlar;

Yapmak istediğimi basit olarak anlatmak istiyorum.Örn:A1 hücresine 1 yazacağım.Butona tıkladığımdan 5 saniyede bir kendi kendine artacak şekilde yapılabilirmi acaba?

Teşekkürler.
Kusura bakmayın araştırma yaparken yanlışlıkla bu başlığın altına yazdım.

Mrb arkadaşlar;

Yapmak istediğimi basit olarak anlatmak istiyorum.Örn:A1 hücresine 1 yazacağım.Butona tıkladığımdan 5 saniyede bir kendi kendine artacak şekilde yapılabilirmi acaba?

Teşekkürler.
Kusura bakmayın araştırma yaparken yanlışlıkla bu başlığın altına yazdım.

dediğin gibi oldu ama basic kodu yazdım bunu çalıştırman için makronun güvenlik seviyesini düşük yapman gerek aksi halde çalışmayacaktır bunu yaptıktan sonra "başlat" düğmesine bas her 5 saniye bir sayı artarak a1 hücresine yazıyor dosya ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Adsoft Teşekkürler.Elinize sağlık.
Durdurmak için ne yapmamız lazım onu baştan yazmam lazımdı ama şimdi aklıma geldi.Toogle butonla olabilirmi acaba? İkinci bir altarnatif B1 e yazdığımız sayıya kadar sayabilir. Hem istediğimiz zaman durdurabilmemiz hemde B1 deki sayıya geldiği zaman durabilirse mükemmel bir şey olur.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Adsoft Teşekkürler.Elinize sağlık.
Durdurmak için ne yapmamız lazım onu baştan yazmam lazımdı ama şimdi aklıma geldi.Toogle butonla olabilirmi acaba? İkinci bir altarnatif B1 e yazdığımız sayıya kadar sayabilir. Hem istediğimiz zaman durdurabilmemiz hemde B1 deki sayıya geldiği zaman durabilirse mükemmel bir şey olur.
Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Teşekkürler.

umarım istediğin gibi olmuştur :)

Ekli dosyalar

Evet istediğim gibi olmuş elinize sağlık. istediğimiz zaman durdruabilme şansımız varsa daha güzel olacak yoksa böylede çok güzel.Elinize sağlık.

Geri