• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Textboxlarla excel sayfasına yapılan kayıtları comboboxlarla textboxlara çağırma.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar ekteki dosyada userform üzerindeki textboxlardan Excel sayfasına kayıt yapıyorum. Textbox 1 e ilçe adını textbox 2 ye okul adını diğer textboxlara da başka verileri girerek Excel sayfasına kaydediyorum. Bu dosyada aşağıda arz ettiğim olayları nasıl gerçekleştirebileceğim konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
1-Aynı ilçe adıyla kaydedilen tüm veriler peş peşe kaydedilsin.
Örnek A ilçesine bir kayıt yaptım 2.satıra kaydetti. B ilçesine bir kayıt yaptım 3.satıra kaydetti. A ilçesine ait başka bir kayıt yaptığımda bunu 3.satıra alacak 3.satırda olan B ilçesine ait kaydı 4.satıra alacak.
Daha özetle kayıtları ilçe isimlerine göre alfabetik sıraya göre yapacak.
2-Combobox 1 ve Combobox 2 var userform üzerinde.
Bunlarla ilgili şunu yapmak istiyorum.
Combobox 1 e sadece ilçe isimleri gelsin. Mesala 20 kayıt yaptım bunun 5 tanesi A ilçesine 5 tanesi B ilçesine 10 tanesi C ilçesine ait olsun.Ben combobox 1 e tıkladığımda sadece A,B,C ilçe isimleri gelsin.
Combobox 2 ile ilgili yapmak istediğim de şu arkadaşlar;
Combobox 1 de hangi ilçeyi seçmişsem combobox2 de o ilçeye ait okul adları çıksın .
Daha sonra bir butun yardımı ile de olabilir bu okula ait kayıtlar textboxlara gelsin istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

güncel....

Geri