textbox'a girilen şifrelerin *** şeklinde görünmesi mümkünmüdür

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, gerçekten mükemmel bir forum. Kurucularına ve paylaşımda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Bir kaç gündür sayenizde muazzam bilgiler edindim.
Soruma gelince; forum dan edindiğim bilgiler ile aşağıdaki kod ile şifre girişi yapabileceğim bir userform oluşturdum.

Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1 = "123456" Then
Application.Visible = True
UserForm10.Hide
Else
MsgBox ("YANLIŞ ŞİFRE")
End If
End Sub

Burada yapmak istediğim şifre soran ekran açıldığında şifreyi girerken 123456 diye rakamlar yerine ****** şeklinde görünmesi mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, gerçekten mükemmel bir forum. Kurucularına ve paylaşımda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum. Bir kaç gündür sayenizde muazzam bilgiler edindim.
Soruma gelince; forum dan edindiğim bilgiler ile aşağıdaki kod ile şifre girişi yapabileceğim bir userform oluşturdum.

UserForm10.Hide
Else
MsgBox ("YANLIŞ ŞİFRE")
End If
End Sub

Burada yapmak istediğim şifre soran ekran açıldığında şifreyi girerken 123456 diye rakamlar yerine ****** şeklinde görünmesi mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim?
userformun initialize olayına.:cool:
Kod:
TextBox1.PasswordChar = "*"

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Bir kez daha çok teşekkürler....
Daha sonra konuyu inceleyecekler için de kodu şu şekilde değiştirdim

UserForm10.Hide
Else
MsgBox ("YANLIŞ ŞİFRE")
End If
End Sub

Private Sub TextBox1_Change()
TextBox1.PasswordChar = "*"
End Sub

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
benim verdiğim kodu userformun initialize olayına yazınız.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
benim verdiğim kodu userformun initialize olayına yazınız.:cool:
initialize nin nerde olduğunu bulamadım. Ancak formülü yukarıda verdiğim yeni şekliyle yazdığımda istediğim oldu, sorunsuz çalışıyor. Onun için formülün yeni halini paylaşmak istedim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
initialize nin nerde olduğunu bulamadım. Ancak formülü yukarıda verdiğim yeni şekliyle yazdığımda istediğim oldu, sorunsuz çalışıyor. Onun için formülün yeni halini paylaşmak istedim.
Paylaşın ama siz bence userformun initialize olayının nerede olduğunu araştırın.
Çünkü size çok lazım olacak.Tabbiii ki vba ile çalışmalar yapacaksanız.:cool:

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Mutlaka formda araştırıp öğreneceğim.
Ancak bir başka sorunum olduğunu yeni fark ettim hazırladığım makro seçimler yapılarak yeni userformlar açıyor en son açılan userformda da bilgiler giriliyor.
bilgileri girip kaydet deyince her şey normal ancak bilgi girmeksizin kaydet' e 2-3 kez basılınca aşağıda eklediğim ikaz çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
(Hazırladığım dosya ektedir şifre 123456 dir)

Ekli dosyalar

E

ExcelF1

Misafir
Butona 2.kez bastığınızda hata vermesinin sebebi,

En son dolu hücrenin 1 altındaki boş hücreyi seç diyorsunuz. Oraya açıklama ekle diyorsunuz.
Açıklama ekleniyor ama Textbox1 ve Textbox2 boş ise hücre hala boş.
2. kez butona bastığınızda yine aynı hücre (açıklama eklemiş olduğunuz) seçiliyor.
Ve 2. kez açıklama eklemeye çalışıyorsunuz ve haliyle hata alıyorsunuz.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Alternatif olsun.
Çok teşekkürler, bende o konuyu araştırıyorudum. Ben o properties bolumunde initialize aramıştım. :hiho:Konuyu bilmemek kötü neyi nerde arayacağını bilmemek çok daha kötü. Yani cahilliğin de bu kadarı....:hiho: Yardımlarınızla inşallah öğreneceğiz. Tekrar teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Butona 2.kez bastığınızda hata vermesinin sebebi,

En son dolu hücrenin 1 altındaki boş hücreyi seç diyorsunuz. Oraya açıklama ekle diyorsunuz.
Açıklama ekleniyor ama Textbox1 ve Textbox2 boş ise hücre hala boş.
2. kez butona bastığınızda yine aynı hücre (açıklama eklemiş olduğunuz) seçiliyor.
Ve 2. kez açıklama eklemeye çalışıyorsunuz ve haliyle hata alıyorsunuz.
Kusura bakmayın çok hazırcı gibi görünüyorum ama inanın formül yazmakla ilgili bir bilgiye sahip değilim, bu kotları da forumdan araştırarak az buçuk ingilizcemle ne kastettiklerini anlayarak yazdım. Bu yüzden şu sorumuda yanıtlarsanız çok memnun olurum. Bu formüle "eğer textbox1 ve 2 boşsa açıklama ekleme" gibi bir formül "her ikiside doluysa ekle" gibi bir şey ilave etsek sorun çözülürmü ve bu komutun formülü nedir acaba.

E

ExcelF1

Misafir
Ekteki kodlar USERFORM12 'nin KAYDET butonuna ait kodlardır.
Siz diğer KAYDET isimli butonlardaki kodlarda da gerekli düzenlemeyi yapınız.

fss = [F65536].End(3).Row + 1

'Bu aradan 2 satır kod silinmiştir. Siz diğer butonlardaki kodları da aynı şekilde siliniz.

If TextBox1 = "" Or TextBox2 = "" Or TextBox3 = "" Then
MsgBox "Lütfen Tüm Haneleri Doldurunuz"
Exit Sub
End If

Cells(fss, 6).Value = TextBox3.Text

Cells(fss, 6).AddComment
Cells(fss, 6).Comment.Visible = False
Cells(fss, 6).Comment.Text Text:=TextBox1.Text & "---" & TextBox2.Text
End Sub

E

ExcelF1

Misafir