• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

TextBox ta tarih aralığı girip commandbox a tıkladığımızda yeni sayfaya kopyalama hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan eftel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
basit excell kullanıcısı
Herkese merhaba iki textbox var ikisine tarih aralığı girerek H sütununda olan verileri yeni sayfaya nasıl kopyalayabiliriz. Örnek dosya atacaktım ama bir türlü kabul etmedi. Yardım ederseniz cok sevinirim. textbox un birine örneğin 20.10.2010 yazacağız diğerine 28.10.2010 yazacağız sayfada tarihe göre süzdürülmüş verileri yeni sayfaya kopyalayacak girilen tarihlerde dahil olacak.

Ekli dosyalar

• maaş alanlar.PNG
    maaş alanlar.PNG
    2.9 KB · Görüntüleme: 5
Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1.Click()
On Error Resume Next
ActiveSheet.ShowAllData
    Range("H1").AutoFilter Field:=8, Criteria1:=">=" & CLng(CDate(TextBox1.Text)), Operator:=xlAnd _
        , Criteria2:="<=" & CLng(CDate(TextBox2.Text))
Columns("A:H").Select
    Selection.Copy
    Sheets("[COLOR="Red"]buraya kopyalanacak sayfanın adını yazın[/COLOR]").Select
    Range("A1").Select
    ActiveSheet.Paste
    Application.CutCopyMode = False
End Sub

Kardeşim 10 numarasın çok teşekkür ederim. ELLERİNE SAĞLIK.

Son bir istek C sütununda "B" harfi boş "T" harfi de tam sözcüklerini ifade diyor combobox a bunları ekleyebilirmiyiz. Örneğin ; 10.06.2011 ile 18.06.2011 tarihleri arasında "B" olanlar.( B ve T harfleri sütun C de bulunmaktadır) Bunuda halledebilirsek tastamam mükemmel birşey olacak. Tekrar yardımınızı bekliyorum yine resim ekleyeceğim Birde combobox ta B ve T önceden tanımlı olsa bize sadece seçmek kalsa cok güzel olacak. Tekrar teşekkürler.

Ekli dosyalar

• resim_2.jpg
    resim_2.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 3
Kodu aşağıdaki ile değiştirin.

ComboBoxa çekilecek olan B ve T değerlerini herhangi bir sayfada müsait bir yere girin ve hücre aralığını koda işleyin örneğin;

ComboBox1.RowSource = "[ÇALIŞMA.xls]Sayfa1!A2:A" & WorksheetFunction.CountA(Range("A2:A65536"))

Ancak Mavi yazılanlar aynı sütun olmalı..

Kod:
Private Sub CommandButton1.Click()
On Error Resume Next
ActiveSheet.ShowAllData
    Range("H1").AutoFilter Field:=8, Criteria1:=">=" & CLng(CDate(TextBox1.Text)), Operator:=xlAnd _
        , Criteria2:="<=" & CLng(CDate(TextBox2.Text))
If ComboBox1.Value ="B" Then
   Selection.AutoFilter Field:=3, Criteria1:="B"
Else
   Selection.AutoFilter Field:=3, Criteria1:="T"
End If
Columns("A:H").Select
    Selection.Copy
    Sheets("buraya kopyalanacak sayfanın adını yazın").Select
    Range("A1").Select
    ActiveSheet.Paste
    Application.CutCopyMode = False
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "[[COLOR="Red"]KİTABINIZIN ADI[/COLOR].xls][COLOR="red"]SAYFA ADI[/COLOR]![COLOR="red"]HÜCRE ARALIĞI[/COLOR]" & WorksheetFunction.CountA(Range("A2:A65536"))
End Sub

Teşekkürler ilginiz için.

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "[KİTABINIZIN ADI.xls]SAYFA ADI!HÜCRE ARALIĞI" & WorksheetFunction.CountA(Range("A2:A65536"))
End Sub
bu kod ne işe yarıyor çünkü farklı bişey döndürmedi,yada bana öyle geldi. B ve T ler J sütununa aldım ona öre düzenledim. Birde bunu makro içinden mi çağıracaz acaba Private Sub kendiliğinden mi çalışıyor ?

Geri