• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tekrar eden hücreleri bulma ve aktarma hk.

Merhaba Arkadaşlar,
Bir excel çalışmasında E sütununda tekrar eden değerler var. Toplamda 17500 satırlık bir xls. sayfası olduğundan bunu tek tek bulmam hem güç hem de sanırım anlamsız.
Bu yönde yazılmış çokca konu var ama MAKRO ve FONKSİYONLAR ile çözülebilen bişey sanırım ve benim excel bilgim maalesef yetemedi.
Ek'te çalışmanın bir örneğini gönderiyorum. Çalışmanın orjinali 17500 satırlık ancak ben örneğimde ilk 1000 satırlık kısmını gönderiyorum. E Sütununda tekrar eden numaralar bulunup bunların ikinci bir sayfaya aktarılması gerekiyor.
Bir çözüm sunarsanız minnettar olucam.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Makro kaydet ile yapılmış bir kod;
Sub Benzersiz()
Sheets("Sayfa2").Select
Columns("A:A").Select
Selection.ClearContents
Sheets("Sayfa1").Select
Columns("E:E").Select
Selection.Copy
Sheets("Sayfa2").Select
Columns("A:A").Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
ActiveSheet.Range("$A$1:$A$20000").RemoveDuplicates Columns:=1, Header:= _
xlYes
Range("A1").Select
Sheets("Sayfa1").Select
Range("E1").Select
End Sub

Boş bir modülün içerisine ekleyip çalıştırınız...

Sayın İrfanCantr,
Öncelikle cevabınız için çok ama çok teşekkürler.

Yazdığınız kod'u Excel çalışma sayfamda Araçlar/Makro/Makrolar seçeneğine gelip oluştur Deyip Açılan Visual Basic sayfasına yapıştırdım ve kaydettim. Sonrasında bi "Syntax Error" hata aldım. Yanlış mı yapmışım acaba?

Sayın İrfanCantr,
Öncelikle cevabınız için çok ama çok teşekkürler.

Yazdığınız kod'u Excel çalışma sayfamda Araçlar/Makro/Makrolar seçeneğine gelip oluştur Deyip Açılan Visual Basic sayfasına yapıştırdım ve kaydettim. Sonrasında bi "Syntax Error" hata aldım. Yanlış mı yapmışım acaba?

Yok üstad yanlış olmuş, sayfa sekmesi üzerine gelerek sağ tuş yapınız ve kod görüntüle kısmından girip insert module diyecektiniz.Neyse dosyanızı ekliyorum.

Ekli dosyalar

selam

Sayın İrfancantr,
Dün baktığımız çalışma ile ilgili bir ricam daha olucak. Ekte tam olarak ne istediğimi içeren bir çalışma örneği gönderdim. Bu konuda sizi rahatsız ediyorum ama inanın bi şekilde bu çalışmayı tamamlayabilmem lazım.

Ekli dosyalar

Geri