• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Teklif Formatı İçin Yardım 2

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mami67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Selamlar arkadaşlar

Benim yaptığım MALZEME CİNSİNDEN D29:D43 Fiyat listesi sayfasından C5:C6590 kadar olan ürünlerden yaklaşık en fazla 30 adet ürün seçimi yapmak yalnız bu seçimi yaparken seçim pencerem küçük olduğu ve ürün adını çağıramadığım için çok vakit kaybediyorum

Benim istediğim bir arama sayfası oluşturabilirmiyiz Fiyat listesinde bulduğun ürünü Teklif Formu D29 Satırınıa atsın (bu arada diğer formüller etkilenmesin stok kodu,birim fiyatı ve maliyet analizi)

Değerli hocalarım lütfen bir yardım önemli olmasa ısrar etmezdim

Kolay gelsin

mami67 sizin sorunuzun cevabını bende merak ediyorum bunla ilgili internet te bir nalburiye şirketi programı ücretsiz olarak yayınlıyor fakat program tam çalışmıyor kısacası örneğin listeden malzemenin karşısındaki sıra no ya yazıyorsun sana fatura hazırlıyor......

kolay gelsin bilen bilmeyene birşey anlatmıyor tam olarak bu dünyada usta bile püf noktasına söylememiş

Merhaba,

Bu mesajı bir kaç kere okumama rağmen anlamamıştım, zaten herşey yapılmış daha ne isteniyor diye düşünmüştüm.

Fakat bugün şimşekler çaktı. Tam da benim üzerinde durduğum konu ile ilgili olunca, acaba yapabilir miyim? diye kolları sıvadım.

Bunun bir örnek çalışma olduğunu düşünün, çıkacak olan sorunları çözmede hep birlikte üzerinde çalışırız, makro konusunda benden daha iyi olan arkadaşlar da yardımlarını esirgemeyeceklerdir.

Şöyle düşündüm :

Teklif Sayfasındaki TUTAR (H) sütunu hariç diğer formülleri kaldırdım.
Herhangi bir hücrede çift tıklayınca Form açılıyor ve ListBox'a Fiyat listesi geliyor. İlgili Malzeme üzerinde çift tıklayınca Teklif Sayfasında gerekli yerler doluyor.

Başka yöntemlerde olabilir, aklıma bu geldi, bir deneyiniz derim. En azından bir fikirdi :)

:bravo: :bravo: Necdet bey aslında ben sizden ve evren beyden direk yardım isteyecektim siz fark ettiniz iyikide ettiniz çok sağolun istediğim yüzde doksan dokuz bu kesinlikle bu çok çok teşekkür ederim elinze sağlık değerli vaktinizi harcadınız tekrar teşekkürler.

Fakat yüzsüzlük olmassa yüzdenin bir kısmı şu oluyo ben malzemenin adını biliyorum fakat adet çok olduğu için hangi sırada olduğunu bilmiyorum baş harfini tıkladığımda direk forma çıkabilirmi yani örnek RAKOR R harfiyle başlayanlar formda görünür seçim yapılır sadece bir öneri tekrar teşekkür ederim şimdi bu yaptığımız çalışma çıktı form örneği değişme sureti ile sipariş,fatura,irsaliye bir çok alnada da iş görecektir. buna emin olabilirsiniz

Son düzenleme:
Sayın mami67,

İlk mesajımda da dediğim gibi bu konulara yeni yeni eğilmeye başladım. O yüzden aklımdan geçen herşeyi programa aktaramıyorum.

Zamanla o da olur inşallah. İlk düşündüğüm çözüm zaten sizin istediğiniz çözümdü ama beceremedim :)

Öğrenirsem mutlaka o konuda da yardımcı olmaya çalışırım.

İlginiz için çok teşekkürler yinede çok sağolun

Bu bile ihya etti teşekkürler

İlginiz için çok teşekkürler yinede çok sağolun

Bu bile ihya etti teşekkürler

Necdet bey Selamlar. dosyaya tekrar bakmanızı isteyecem örnek: malzeme 50 karakterden olşuyo malzemeyi çağırınca 10-15 karakter görünüyo malzeme cinsi sonunu göremeyince seçim yapamıyorum formda fiyat v.s görünmesine gerek yok sadece stok kodu ve malzeme görünürse malzeme cinisin adının tamamı görünebilir.

Teşekkür ederim Kolay gelsin:oops:

link bozuk

selam lar arkadaşlar malzeme teklif formu link i bozuk ingilinebilirmisiniz. yad abaşk link varsa?

Geri