• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tek hücre içerisindeki bilgilerin ayrıştırılması hk

Ekte örneğini gönderdiğim hesap ekstresi;

Tarih, Referans, İşlem Tipi, Açıklama, Miktar ve Bakiye olmak üzere 6 sütundan oluşması gerekirken, tüm bilgiler tek hücrede yer almaktadır. Dolayısıyla ekstre üzerinde çalışma yapmak istediğimde, miktar ve bakiye bilgileri de, metin olarak ifade edilen diğer bilgiler ile aynı hücrede yer aldığından işlem sonuçsuz kalmaktadır.

Parçaal, sağdan, soldan gibi fonksiyonlar ile ayrıştırmaya çalıştım, ancak hücre içerisindeki bilgiler sayısal ve metin olarak her satırda farklılık gösterdiğinden başarılı olamadım.

Tek hücre içerisnde yer alan bilgileri konusuna göre ne şekilde sütunlara ayırabileceğim konusunda yardım edebilirseniz memnun olurum.

İyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

dosyaniz ekte, data menusunden metni sutunlara donustur kullanabilirsiniz...

Ekli dosyalar

Sorum ile ilgili olarak Sn.Yurttas'ın daha önceden yine benim bir soruma vermiş olduğu;

"Sütunu seçin. Data / Text to columns'un (Veri /Metni sütunlara) adımların izlerseniz daha kolay parçalama işlemini yaparsanız."

cevabını buldum ve sorumu kendi kendime cevaplamış oldum..

Eksik araştırma ile soru sorduğum için ve zamanınızı aldım ise özür dilerim..

Sn.Yurttas'ın açıklaması gayet kolay bir fonksiyonun kullanımını hatırlatıyor. Kendisine tekrar teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim..

merhaba hücre içindeki metnin parantez içinde olan cümleyi ayrı sütuna almak istiyorum bu şekilde 5600 satır var. acaba bu konuda yardımcı olabilirmisiniz
örnek
Ceren Demirok - Bir Ay Dogar Ilk Aksamdan Geceden (Malatya-Arguvan).mp3

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. A1 hücresindeki veriye göre aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

B1 hücresine uygulayınız.
Kod:
=PARÇAAL(A1;BUL("(";A1;1)+1;BUL(")";A1;1)-BUL("(";A1;1)-1)

Sayın Korhan Ayhan bey çok sağolun teşekkürler teşekkürler teşekkürler

sayın korhan ayhan bey tekrar teşekkürler verdiğiniz formülle parantez içindeki veriyi A1 den B1 e aldı
A1 de Parantez içindeki veri yine duruyor bu veriyi A1 den tamamen kaldırabilirmiyiz
yani B1 alınan veri A1 içinde olmaması gerekiyor

Selamlar,

C1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız.

Kod:
=YERİNEKOY(A1;" ("&B1&")";"")

sayın korhan ayhan bey tekrar teşekkürler verdiğiniz formülle parantez içindeki veriyi A1 den B1 e aldı
A1 de Parantez içindeki veri yine duruyor bu veriyi A1 den tamamen kaldırabilirmiyiz
yani B1 alınan veri A1 içinde olmaması gerekiyor

Geri