• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihlerin SS:DD olarak ortalama değer bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Xhonez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2000 tr
Arkadaşlar iyi günler herkeze,

Sitede araştirdim fakat benım istediğim tarzda olanı bulamadim bu konuda bana yardım edebilicek bi arkadaş olursa çok sevinirim.

Ekli dosyada ne yapmak istediğimi yazdim. Sarı not ile işaretli olan yerlere uygun formul ariyorum.

Burayada özetliyim. iki tarih saat arasinda SS : DD olarak bulmasını ve başka değer ile bölerek ortalama değer bulmasını istiyorum. fakar 1 gun geçen değerlere +24 saat eklemesini istiyorum ( yani 34 hrs 10 min gibi ) ben bi kaç formul buldum onlarda 1 day 20 hrs 10 min olarak çikiyor.

Nasil bişi olduğunu bilmediğimden başlik biraz garip oldu kusura bakmayın :redface:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

arkadaşlar şöyle bir formul buldum:
=(D14-B14)*24+HOUR(E14)-HOUR(C14)-IF(MINUTE(E14)<MINUTE(C14);1;0) & ":" &TEXT( IF(MINUTE(E14)<MINUTE(C14);60;MINUTE(E14))-MINUTE(C14);"00")
fakat buda tarih ve saatler ayrı hücrelerde ama benım excelde ikiside ayni hücrede bu formulu o şekilde duzelte bilicek bir arkadar varmi ben uğraştim ama beceremedim.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan bey, yardımlarınız için teşekkürler. ellerinize sağlik valla çok gzl olmuş .

bide ben söyle bişi yapmak istedim: iki tarih arasinda duraklamalar içinde olduğunu varsayarak duraklamaları çıkarıp hesaplama yapabilirmiyiz. yani ortalama değer yükselmesi lazım. ben şu şekilde duzeltmeye calıştım fakat değer doğru ama (-) eksi olarak çıkıyor.

=ROUNDUP(A8/(SUMPRODUCT((C17:D19)-(A17:B19))*24-(F8-J5)*24);0)

Tmm sorunu halletim. iki zaman arasindaki farki ayri bir hucrede, duraklamalari ayri bir hucrede değerlendirip, ikisini bir hücrede çikarip (k9) aşağidaki formul ile olayi çözdüm.

=ROUNDUP(A8/((K9)*24);1)

Geri