• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihleri sıralayarak farkı hesaplama

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2007 Türkçe
Merhabalar. Forumda yaptığım araştırma sayesinde düz sayı formatında girilmiş verileri tarihe dönüştürmeyi başardım fakat ekli örnekte görüldüğü biçimde karışık sıralanmış tarihleri sıraya sokup iki tarih arasındaki farkı hesaplatmaya çalışıyorum. bu konuda yardımı olabilecek arkadaşlardan öneriler bekliyorum.

örnek dosyada G ve Ç harfleriyle belirtilmiş olan tarihleri yan yana sıralayarak birbirinden çıkartmak temel amacım. daha açık bir ifadeyle G-Ç değeri "G" olanları tarih sırasına göre yukarıdan aşağıya bir sütunda sıralamak, "Ç" değeri olanları da aynı şekilde sıralamak ve birbirinin karşısına gelen tarihleri çıkartarak süreyi hesaplamam gerekiyor.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhabalar. Forumda yaptığım araştırma sayesinde düz sayı formatında girilmiş verileri tarihe dönüştürmeyi başardım fakat ekli örnekte görüldüğü biçimde karışık sıralanmış tarihleri sıraya sokup iki tarih arasındaki farkı hesaplatmaya çalışıyorum. bu konuda yardımı olabilecek arkadaşlardan öneriler bekliyorum.

örnek dosyada G ve Ç harfleriyle belirtilmiş olan tarihleri yan yana sıralayarak birbirinden çıkartmak temel amacım. daha açık bir ifadeyle G-Ç değeri "G" olanları tarih sırasına göre yukarıdan aşağıya bir sütunda sıralamak, "Ç" değeri olanları da aynı şekilde sıralamak ve birbirinin karşısına gelen tarihleri çıkartarak süreyi hesaplamam gerekiyor.

şimdiden teşekkürler.

eğer istediğiniz bu değilse lütfen biraz daha açıklama getirin..

Ekli dosyalar

evet aynen bu yöntem fakat g ve ç değerlerine göre sıralamaların el ile sırala seçeneğinden değil de otomatik olarak farklı iki sütunda tarih sırasına göre yapılıp yapılamayacağını merak ediyorum.

başka bir deyişle örnek dosyanın ilk halindeki gibi karışık sıralanmış satırlardan g olanları ayrı bir sütuna sıralayacak, ç olanları ise yanda başka bir sütuna sıralayacak otomatik olarak. yani bizim "sırala" seçeneğinde yaptığımız işlemin otomatik hali bir nevi. teşekkürler bu arada.

"DÜŞEYARA" formülü sanki istediğim şeyi yapmak için kullanmam gereken formül gibi ama nedense bir türlü çalıştıramadım.

örnek dosyadaki formülün neden çalışmadığı hakkında yardımcı olabilecek kimse var mı ?

bu arada bu bilgisayardaki excel ing. VLOOUKUP oluyor DÜŞEYARA nın karşılığı.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formülü aşağıdaki gibi değiştiriniz.
Kod:
=DÜŞEYARA(B2;B:C;2;0)

Mahir çok teşekkürler bu şekilde girdim ve oldu neden anlamadım ama :)

şimdi sonuca ulaşmama sadece bir basamak daha kaldı.
o da bu mesaja eklediğim örnekte mahir'in formülüyle seçilmiş tarihleri yukarıdan aşağıda ardarda başka bir sütunda arada boşluk olmayacak şekilde sıralatmak.

ekteki örnekte "E" sütununda yer alan tarihleri tarihler yukarıda ve #NA lar aşağıda olacak şekilde "G" sütununda, "F" sütunundaki tarihleri ise aynı şekilde "H" sütununda yukarıdan aşağıya sıralamak istiyorum. Bunu da epey aradım yine forumda daha önce http://www.excel.web.tr/f14/sutunda-daoynyk-olan-sayylary-formulle-ba-ka-hucreye-t70960.html burada sanırım benzer bir şey yapılmaya çalışılmış, ben çalıştıramadım.

Ekli dosyalar

Geri