• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihleri Formüllerle nasıl yazdırabilirim?

Sorunuz anlaşılmıyor. Bir dosya içinde, bir örnek yardımıyla açıklayın.

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

Eklediğiniz örnek dosyda E sütunundaki birleşmiş tarihlerde sanki problem var gibi görünüyor. Ben görünüşlerine bakarak aşağıdaki formülü tasarladım. Deneyin olmayan yeri varsa düzeltiriz.

E5 hücresine uygulayın.

Kod:
=EĞER(AY(B5)<>AY(C5);METNEÇEVİR(D5;"gg.aa.yyyy")&" - "&METNEÇEVİR(TARİH(YIL(D5);AY(D5)+2;GÜN(B5));"gg.aa.yyyy");METNEÇEVİR(D5;"gg.aa.yyyy")&" - "&METNEÇEVİR(TARİH(YIL(D5);AY(D5)+3;GÜN(B5));"gg.aa.yyyy"))

Selamlar,

İlk mesajınızdaki örnek dosyanızda E6 hücresindeki 23.10.2010 tarihine nasıl ulaşıyor sunuz?

Umarım örnek dosyadan anlaşılır

Kusura bakmayın, ama başka nasıl açıklayacagımı bilmiyorum ve umarım örnek dosyadan anlaşılır..

Saygılarımla,
Mithat

Belki böylece daha iyi anlaşılır

Merhaba,

Belki böylece daha iyi anlaşılır:
(Eger gerekirse, Gün ve Aylar uygulandıktan sonra) 3 aylık devam edilmeli.

Saygılarımla,
Mithat

Selamlar,

Mithat bey açıklamalarınız birbiriyle tutmuyor.

E6 hücresindeki 23-10-2010 tarihine nasıl ulaştınız diye sordum. Sizde aşağıdaki açıklamayı yaptınız. İlk dosyanızı tekrar açtım fakat aşağıdaki kırmızı renkle belirttiğim tarihi B6 hücresinde göremiyorum. Bu şekilde nasıl çözüme ulaşabiliriz bilemiyorum.

Selam Korhan bey,
Ilk mesajdaki örnek böyle:
Satır B
23.10.2010
Satır C
17.08.2010
Satır E
18.08.2010 - 23.10.2010
....

Ekte sizin eklediğiniz örnek dosya üzerinde bazı sorular sordum. Lütfen dosyanız üzerinde gerekli açıklamalarınızı yapıp foruma ekleyin.

Ekli dosyalar

Dost Tarihi . Sevgi Tarihi . Ilk Uygulama
23.01.2008 . 17.08.2010 . 18.08.2010 - 23.10.2010

kirmiziblm.jpg

Son düzenleme:
Merhaba,
eger bir anlasilmazlik varsa, bildirmenize sevinirim.
Saygilarimla,
Mithat

Selamlar,

Maalesef Mithat bey bir türlü tarihler arasındaki bağlantıyı kafamda oluşturamadım. Bu sebeple sorunuz çözümsüz kalıyor.

Izninizle bir son defa denemek istiyorum

.....................

Son düzenleme:
Geri