• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tarihe tatil günlerini ekleme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Merhaba arkadaşlar
Örnek A1 hücresine yazdığım tarihe B1 hücresindeki gün sayısını ekleyecek ama pazar günlerini saymamması gerekiyor.Yani pazar günlerini atlaması gerekiyor.Bir kaç gündür uğraşıyorum fakat yapamadım.Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.TEŞEKKÜRLER

A1 tarih
B1 A1 deki tarihe eklenecek sayı
C1
Kod:
=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(A1+B1;2)=7;A1+B1+1;A1+B1)
A1+B1 Toplamı pazara denk geldiğinde +1 gün daha ekleyecek pazartesiye denk gelecek

Merhaba arkadaşlar
Örnek A1 hücresine yazdığım tarihe B1 hücresindeki gün sayısını ekleyecek ama pazar günlerini saymamması gerekiyor.Yani pazar günlerini atlaması gerekiyor.Bir kaç gündür uğraşıyorum fakat yapamadım.Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.TEŞEKKÜRLER

ekteki function işinizi yarar sanırım

Kod:
Function İzin_günü(Giris_tarihi, Çıkış_Tarihi)
    Dim t1      As Date, _
        t2      As Date, _
        c       As Range, _
        D       As Range, _
        i       As Long, _
        Gun     As Integer, _
        Tatil   As Double

If Giris_tarihi = "" Or Çıkış_Tarihi = "" Then
   İzin_günü = 0
    Else
        t1 = Giris_tarihi
        t2 = Çıkış_Tarihi
        Tatil = 0
        Gun = (t2 + 1) - t1

For i = t1 To t2
            ayss = Weekday(i, vbSunday)
            If ayss = 1 Then
            Tatil = Tatil + 1
            End If

Next i
            İzin_günü = Gun - Tatil
    End If
    End Function

Merhaba,

A1 : Tarih

B1 : Eklenecek Gün Sayısı

C1 :

Kod:
=A1+B1 - TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ(SATIR(DOLAYLI(A1 & ":" &(A1+B1)));2)=1)+0)

3 yanıt var ama tek bir geri dönüş yok.

Ustam eline sağlık. a1= tarih b1= eklenecek gün c1= hesaplanan gün. Peki Benim iki sorum olacak 1- bu tatiller çoğaltırsak örneğin c1=hesaplanan gün resmi tatil günleri veya bayrama gelirse tabii ki bir sonraki iş günü başlaması gerek, o zaman nasıl olacak.
2-a1= tarih b1= eklenecek gün c1= hesaplanan gün. c1=hesaplanan gün cumartesi ve pazarı gelirse o zaman nasıl olur. Pazartesi iş başı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ustam eline sağlık. a1= tarih b1= eklenecek gün c1= hesaplanan gün. Peki Benim iki sorum olacak 1- bu tatiller çoğaltırsak örneğin c1=hesaplanan gün resmi tatil günleri veya bayrama gelirse tabii ki bir sonraki iş günü başlaması gerek, o zaman nasıl olacak.
2-a1= tarih b1= eklenecek gün c1= hesaplanan gün. c1=hesaplanan gün cumartesi ve pazarı gelirse o zaman nasıl olur. Pazartesi iş başı

Ekteki dosyada izin_günü function tanımlı incelerseniz işinize yarayabilir.

http://www.excel.web.tr/f136/yyllyk-zin-takip-dosyasy-t115406.html

örnek bir dosya yollarsınız, bi yerde tatil olan günleri yazarsanız ona göre formüller üretilir.
ama böyle şu olsa bu olsa diyorsanız neye göre kime göre hangi formlü yazalım ?

ilgin için teşekkürler. mesaja dosyayı ekledim.

inceledim ama istediğim gibi değil teşekkürler

.

Dosyanız ekte.

İki yöntemle yapılmış.

.

Ekli dosyalar

üstadım formülü başka yere uyarladığım da veya F2 ye basıp enter dediğim de hata veriyor, neden olabilir acaba.ekli dosyada olduğu gibi

Ekli dosyalar

üstadım formülü başka yere uyarladığım da veya F2 ye basıp enter dediğim de hata veriyor, neden olabilir acaba.ekli dosyada olduğu gibi

.

Formül dizi formülüdür.

Bu Forumda, inanın dizi formülünün nasıl girileceğini belki yüzlerce kere ben anlatmışımdır. Benden de fazla diğer arkadaşlarım anlatmıştır.

Artık bu konuda soru görmek istemiyorum.

Forumda dizi formülü diye arama yapın.

.

bilgi için teşekkürler üstad excel de yeniyim kusura bakmayın. üzdüysem özür dilerim.

Geri