• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

tarihe göre değer

Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Merhaba a1 hücresindeki tarih bugünden küçükse a2 hücresinde 0, bugünden büyükse1 yazsın fakat a1 hücresinde değer yoksa boş olsun böyle birşey mümkünmü

bu formülde değer olmasa bile 1 yazıyor nasıl bir değişiklik yapabilirim

=EĞER(a1>=+BUGÜN();"1";"0")

Son düzenleme:
Merhaba a1 hücresindeki tarih bugünden küçükse a2 hücresinde 0, bugünden büyükse1 yazsın fakat a1 hücresinde değer yoksa boş olsun böyle birşey mümkünmü

Merhaba
Kod:
=EĞER(A1="";"";EĞER(A1>=+BUGÜN();"1";"0"))

EĞER(A1>=BUGÜN();1;0) formülünü yazdıktan sonra excel seçeneklerinden "değeri "0" olan hücrelerde "0" göster işaretini kaldırırsan sorun yok demektir.

Merhaba
Küçük bir bilgilendirme
Kod:
=EĞER(A1="";"";EĞER(A1>=+BUGÜN();[COLOR=Red]"1";"0"[/COLOR]))
Tırnak içinde yazılan sayısal değerler excel tarafından metin olarak algılanır.
Hesaplama için kullanmak istediğinizde hata alırsınız.
Kod:
=EĞER(A1="";"";EĞER(A1>=+BUGÜN();[COLOR=Red]1;0[/COLOR]))
Bu şekilde sayı olarak algılanır.

arkadaşlar çok sağolun black lord verdiğiniz formülü kullandım çok işime yaradı bende 1ve 0 ı örnek olarak verdim bende metin yazacağım ayrıca bilgi verdiğiniz içinde çok sağolun bunuda yeni öğrendim...

arkadaşlar çok sağolun black lord verdiğiniz formülü kullandım çok işime yaradı bende 1ve 0 ı örnek olarak verdim bende metin yazacağım ayrıca bilgi verdiğiniz içinde çok sağolun bunuda yeni öğrendim...
Kolay gelsin
İyi geceler :hey:

Geri