• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo ve verileri eşleştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmet215
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

forumda veri eşleşme ile ilgili konular açılmış, acemi bir excel kullanıcısı olarak benimkine benzer bir konu olmadığı için, bu konuyu açma gereği duydum.

arkadaşlar ekteki excel dosyasındaki iki tabloyu eşleştireceğim. Bu iki tabloda 10 isim birbirleri ile benzer diğer 2 isim farklı
benzeyen 10 ismi tek tablo haline getirip, kalan 2 ismi tablonun altına eşleşmeyen olarak
ayrı bir tabloda göstermek

yapmak istediğim tablo örneği 2. sayfada mevcuttur.

yardımlarınız için teşekkür ederim. değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
Not: Eşleştirme kriteri için örneğinize istinaden 1.tablo baz alındı. (2.tabloda olup 1.tabloda olmayan 2 isim var)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
Not: Eşleştirme kriteri için örneğinize istinaden 1.tablo baz alındı. (2.tabloda olup 1.tabloda olmayan 2 isim var)
İyi çalışmalar.

merhaba arkadaşım,

ilgi ve alakan için teşekkür ederim.

yapmış olduğun çalışma olmuş, yalnız bu tabloların sütun ve satır sayıları değişkenlik gösterebiliyor. ekte yeni eklemiş olduğun bir tablo var, bu ve bunun gibi çok sütun ve satırlı tabloları eşleştirmek zorunda kalabiliyorum. formüllerin içeriğine bakarak anlamaya çalıştım ama kafam çalışmadı, anlayamadım. senden ricam bunu daha anlaşılır ve kolay uygulanabilir yapabilirsen çok memnun olurum. tablolar değişken olabiliyor. işim gereği bu tür tablolarla sürekli uğraşıyorum.

saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bundan daha yalın nasıl olur bilemem.
Yeni tablonuzdaki genişlemelere ve aynı isimlere istinaden veri birleştirmesi yapılarak kontrol gerçekleştirildi.
Yani 1.Tablo için AG sütunundaki birleştirilmiş veri , 2.Tablo için BC sütunundaki birleştirilmiş veri baz alındı. (bunun nedeni aynı isim birden fazla var İsmin dışında ikinci bir kontrol verisi gerekiyor) Eğer diğer tablolarınızda veri yerleri değişkenlik gösterirse Bu iki sütuna kontrol için veri birleştirmesi yapın.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bundan daha yalın nasıl olur bilemem.
Yeni tablonuzdaki genişlemelere ve aynı isimlere istinaden veri birleştirmesi yapılarak kontrol gerçekleştirildi.
Yani 1.Tablo için AG sütunundaki birleştirilmiş veri , 2.Tablo için BC sütunundaki birleştirilmiş veri baz alındı. (bunun nedeni aynı isim birden fazla var İsmin dışında ikinci bir kontrol verisi gerekiyor) Eğer diğer tablolarınızda veri yerleri değişkenlik gösterirse Bu iki sütuna kontrol için veri birleştirmesi yapın.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Merhaba Muygun,

yardımın için teşekkür ederim. Ancak bir sorun var, sayfa2'deki açılır hücrelerden örneğin mustafa ismini seçtiğimde sağ sütun hücrelerindeki verileride otomatik güncellemiyor. Acaba yanlış bişiy mi yapıyorum.

Saygılar.

Merhaba;
Tablonuzda isim seçimiyle ilgili bir seçenek yok. Sayfa1 de A2 BB2 aralığında başlıklarınız var. (bu veri başlıkları Sayfa2 için açılır liste olarak belirlendi) Bu verilerden hangisini Sayfa2'ye çekmek istiyorsanız ilgili başlığı Sayfa2 deki (mavi alanlar) açılır listelerden seçeceksiniz.
Örn:Sayfa2'de C2 hücresinde adısoyadı seçin (eşleşen ve eşleşmeyen ad soyadlar gelecektir.)
D2 hücresinde IBAN no seçin (eşleşen ve eşleşmeyen İban no'ları gelecektir.)
Bu şekilde istediğiniz başlığa ait verileri Sayfa2'ye alabilirsiniz. (hangi verileri alacağınıza,hangi sırada alacağınıza mavi alandaki başlık seçimi ile) siz karar vereceksiniz.
Sayfa2'de sütun artırmak isterseniz Son sütunu kopyalayıp (N sütunu) O sütununa yapıştırın. Daha sonra (O2 hücresi) açılır listeden almak istediğiniz veri başlığını seçin.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
Tablonuzda isim seçimiyle ilgili bir seçenek yok. Sayfa1 de A2 BB2 aralığında başlıklarınız var. (bu veri başlıkları Sayfa2 için açılır liste olarak belirlendi) Bu verilerden hangisini Sayfa2'ye çekmek istiyorsanız ilgili başlığı Sayfa2 deki (mavi alanlar) açılır listelerden seçeceksiniz.
Örn:Sayfa2'de C2 hücresinde adısoyadı seçin (eşleşen ve eşleşmeyen ad soyadlar gelecektir.)
D2 hücresinde IBAN no seçin (eşleşen ve eşleşmeyen İban no'ları gelecektir.)
Bu şekilde istediğiniz başlığa ait verileri Sayfa2'ye alabilirsiniz. (hangi verileri alacağınıza,hangi sırada alacağınıza mavi alandaki başlık seçimi ile) siz karar vereceksiniz.
Sayfa2'de sütun artırmak isterseniz Son sütunu kopyalayıp (N sütunu) O sütununa yapıştırın. Daha sonra (O2 hücresi) açılır listeden almak istediğiniz veri başlığını seçin.
İyi çalışmalar.

Tekrar Merhaba Muygun,

Sanırım demek istediğimi anlatamadım. Sayfa1'deki D9 hücresindeki Mustafa isimli şahıs, yine Sayfa1'deki AM8 hücresindeki şahıs ile eşleşmesi gerekiyor. Sayfa2'ye geçtiğimizde söylediğiniz mavi alanlarlar Adı Soyadı kısmını seçiyorum. Sonrasında açılır listeden N.Kazanç'ı seçiyorum ve değerler geliyor (bu değerleri sayfa1 tablo1'den alıyor). Daha sonra yine sayfa2'deki mavi alan açılır listeden Maaşı kısmını seçiyorum ve yine değerler geliyor. Ancak şöyle bir sorun var. Yukarıda bahsettiğim D9 ve AM8 hücresindeki Mustafa isimli şahısın Sayfa2'de maaşını doğru getirmiyor (yani 1320 gelmesi gerekirken, 1100 geliyor). Hal böyle olunca eşleşen tablonun güvenirliği kalmıyor.

Sanırım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Tablo1 ve Tablo2 de eşlşen tüm isimlerin değerleri hepsi aynı satırda olması gerekiyor.

Teşekkürler, Saygılar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Merhaba,

Elinize sağlık, teşekkür ederim. İstediğim gibi oldu, keşke bende sizin gibi formüller yazabilseydim.

Kolay gelsin.

Saygılar.

Geri