• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Tablo içinde arama yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000-2003 Türkçe
Mrb ;

6 Sütündan oluşan bir tablom var. Ve satır sayısı çok fazla. Şunu yapmak istiyorum. Her sütunun başına bir arama butonu nasıl koyabilirim, süzme işlemide olabilir fakat ben sütün başlarına manuel elle yazarak aradığım sözcükleri, kelimeleri karşıma getirmesini istiyorum.
Saygılar.

Guida ben sana örnek olarak bir tane yazacağım sen ona göre kopyala yapıştır yaparak düzenlemeleri yaparak yaparsın. ilk olarak 1.hücreye textbox ekleyeceksin sonra yine o hücreye Veri > Süz > Otomatik süzgeç ekleyeceksin daha sonra Alt+F11 kombinasyonuna basarak macro bölümüne geçip sheet veya sayfa yazan yeri tıklayarak Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("A2:A1").Find(What:=METİN1)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=1
End If
End Sub

bunu yapıştır çalıştır ve işlemin olmuş oalcaktır.

....

Guida ben sana örnek olarak bir tane yazacağım sen ona göre kopyala yapıştır yaparak düzenlemeleri yaparak yaparsın. ilk olarak 1.hücreye textbox ekleyeceksin sonra yine o hücreye Veri > Süz > Otomatik süzgeç ekleyeceksin daha sonra Alt+F11 kombinasyonuna basarak macro bölümüne geçip sheet veya sayfa yazan yeri tıklayarak Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("A2:A1").Find(What:=METİN1)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=1
End If
End Sub

bunu yapıştır çalıştır ve işlemin olmuş oalcaktır.

Merhaba selimalgul ;

Cevap alacağıma inanıyordum fakat bu kadar hızlı cevap alacağımı hiç düşünmemiştim. Ayrı ayrı teşekkür ederim. Emeğine teşekkür ederim selimalgul. Fakat Mahir arkadışımızın paylaştığı ( Bu arada arama yapmadan buraya konu açtığım içinde kusura bakmayın lütfen, tekrarlanmaz bir daha ) http://www.excel.web.tr/f48/suz-ara-t73992.html linkte bulunan '' Süz - Ara '' konusunda Korhan Ayhan'ın paylaştığı '' ÖRNEK '' dosyası gerçekten işime çok yarıyacağı benziyor. Fakat o dosya içindeki sütün sayısını 7'ye çıkarmaya uğraştım yapamadım. Sizden ricam o ÖRNEK dosyasında bir oynama yapabilirmiyiz acaba. Yukarıda bulunan '' ARA '' ve ARAMA YAPILACAK SÜTÜN '' bölümünde 7'i sütün ve satır olarak arama yapabilmesini sağlarsak çok çok iyi olacak aslında.

selimalgul sanada çok teşekkür ederim kod yazmışsın. Fakat hani Excel'i ne kadar biliyorsun desen, çok iyi değil. Hazır olan bir Excel sayfası daha çok işime yarayacak. Tekrar teşekkürler arkadaşım, sağol.

Saygılarımla.

....

Arkadaşlar sizden yardımınızı bekliyorum, bu tablo çok önemli bana, ve çok lazım. Ayrıca o tabloyu indirdim ve denemeler yaptım olmuyor, ayrıca en baş satıra tarih ekledim. Arama bölümüne süzerek tarih arattırıyorum diğer sütunlarda olduğu gibi istediğim tarihi süzerek karşıma getirmiyor.
Rica ediyorum ilgilenirseniz sevinirim. Tamam tablo bir başka arkadışımızın emeğiyle hazırlanmış fakat başka birisi üzerinde düzenleme yapsa inanıyorumki yayınlayan arkadaş bir şey demeyecektir, çünkü o arkadaşada yazdım, fakat cevap yada geri dönüş alamıyorum.
Syg.

....

Mrb Arkadaşlar ;

http://www.excel.web.tr/f48/suz-ara-t73992.html linkte bulunan '' Süz - Ara '' konusunda Korhan Ayhan'ın paylaştığı '' ÖRNEK '' dosyası gerçekten işime çok yarıyacağı benziyor. Fakat o dosya içindeki sütün sayısını 7'ye çıkarmaya uğraştım yapamadım. Sizden ricam o ÖRNEK dosyasında bir oynama yapabilirmiyiz acaba. Yukarıda bulunan '' ARA '' ve ARAMA YAPILACAK SÜTUN '' bölümünde 7'i sütün ve satır olarak arama yapabilmesini sağlarsak çok çok iyi olacak aslında.
Fakat yardımınız olmadan bunu yapamıyorum.
Lütfen yardım edin.
Syg.

....

Mrb Arkadaşlar ;

170 küsür kişi görüntülemiş, birinizden yardım bekliyorum..
Syg.

Merhaba,

Örnek dosyanızı eklerseniz kodu sizin dosyanıza göre uyarlayabiliriz.

Sn. Korhan Bey

Sn. Korhan Bey ;

Geri dönüşünüz ve ilginiz için çok çok teşekkür ederim.

Örnek dosya Netload upload yapıldı
dosyayı yükleme konusunda burası aklıma geldiği için buraya upload yaptım.
Ayrıca size danışmak istediğim ve sizin paylaşmış olduğnuz Örnek dosyayı inceledim. O dosyayı alıp ben ekleme yapayım dedim fakat olmadı. Size gönderdiğim yukarıdaki dosyada tarih kısmıda mevcut. Tarih olarakta aratabilme imkanı olursa çok sevinirim. Tabii aslında tüm sütunlarda arama yapmayı istiyorum yaptığınız kodlarla.
Saygılar.

Son düzenleme:
Merhaba ilk 3 sütuna uygulama yapılmış olup, geri kalan sütünlara siz devam edersiniz. Eğer uygulamada sorun yaşarsanız bilgi dönersiniz. İyi çalışmalar, umarım faydalı olur.

Ekli dosyalar

....

Merhaba ilk 3 sütuna uygulama yapılmış olup, geri kalan sütünlara siz devam edersiniz. Eğer uygulamada sorun yaşarsanız bilgi dönersiniz. İyi çalışmalar, umarım faydalı olur.

Sn. aliturkmen ;

teşekkür ederim alakanıza fakat kod konusunda sizin kadar iyi değilim, ben zaman ayırıp yapmış olduğunuz örnek dosyayı aldım ve inceledim, üstündede uğraştım fakat yapamadım, olmuyor. Ben herhalde, kodların oturtturulmuş, tam bir bütün dosya olarak sahip olamayacağım bu excel tablosuna anlaşılan.
Ben pes ettim, ilgi ve alakanıza teşekkür ederim, hayırlı günler dilerim.
Syg.

Merhaba, benimde VBA konunda çok bilgili olduğumu söyleyemem, forumda üstadların cevaplarını deneme yanılma yoluyla değiştirerek öğrenmeye çalıştığımı söylemeliyim. Örnek dosyanızın tamamına uygulama yaparak denedim ve sorun yaşamadım. Faydalı olması dileğimle,

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Metin olan sütunlar içerir mantığı ile arama yapar.
Sayısal ve tarih alanları eşittir mantığı ile çalışır. Bu alanlarda başka arama şansınız yoktur. Sadece eşittir mantığına göre arama yapılabiliyor.

Ekli dosyalar

....

Teşekkür ederim Korhan Bey.
elinize sağlık, sağolun.
Syg.

Geri