• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SYF da istediğim yerleri yazıramıyorum arkadaşlar

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba arkadaşlar...
OFFİCE 2003 KULLANIYORUM

SORUNUM: a4 ebadında fatura bastırdım ve exelde boşlukları doldurabileceğim alanları hizaladım, faturada ürüncinsi-adet-tutar-toplam gibi yazılar matbaa baskısı olarak faturada var, hazırladığım exelde de nereye ne yazmam gerektiğini anlamak için bulunuyor.
yazdırma ayarlarından seçili alanları yazdır dediğimde
tek a4 sayfalı olan taslağımı 10-12 syf haline getirerek taslağımı bozuyor???????
BU DURUMU NASIL ÇÖZECEĞİMİ BİLEN BİR ARKADAŞTAN YARDIM RİCA EDİYORUM....

anladığım kadarıyla yapmanız gereken işlem
önce şablonunuzu seçip dosya - yazdırma alanı - yazdırma alanını belirle yi seçerek daha sonra tekrar yazdırmayı deneyiniz.

Son düzenleme:
çıktı almakta sorunum var

merhaba...
dediğiniz şekilde yapıyorum ama baskı önizlemede 12-13 sayfaya bölerek yazmaya çalışıyor ve şablonumu bozuyor. EKTE ŞABLONUDA GÖNDERİYORUM...
SARI RENKLE İŞARETLENMİŞ BÖLGE YAZICIDAN YAZILMASI GEREKEN ALAN, KIRMIZI YAZI İLE YAZILMIŞ YAZILAR ANLAŞILDIĞI GİBİ FATURADADA OLAN BİLGİLER OLDUĞU İÇİN ÇIKTI ALIRKEN YAZILMAMASI GEREKEN BÖLGE...
BİLGİSİ OLAN PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM ARKADAŞLAR...

Ekli dosyalar

yazdırmadan önce kırmızı renkli alanları beyaz renge alarak deneseniz olmuyor mu hocam. bu şeklide oluyorsa yazdırmadan önce bi kodla beyaza aldıktan sonra yazdır deseniz sanırım sorun çözülür.

.

Dosyanız ekte.

Önce alanı seçip, Dosya > Yazdırma alanı > Yazdırma alanını silin. Sonra bu yazdırma alanını aynı yoldan yeniden belirleyin.

.

Ekli dosyalar

kırmızı yerleri beya yaptığımda fatura üzerindeki baskıyı karıştırıyor, işime yaramıyor arkadaşlar...
seçili alanı yazdır dediğimdede a4 ü 12 sayfaya ayırıyor yine işime yaramıyor... başka metod bilen varmı veya alanı seçtiğimde a4 ü 12 sayfaya bölmesini engellemenin yolu varmı arkadaşlar

kırmızı yerleri beya yaptığımda fatura üzerindeki baskıyı karıştırıyor, işime yaramıyor arkadaşlar...
seçili alanı yazdır dediğimdede a4 ü 12 sayfaya ayırıyor yine işime yaramıyor... başka metod bilen varmı veya alanı seçtiğimde a4 ü 12 sayfaya bölmesini engellemenin yolu varmı arkadaşlar

Bayaz renkli hücrelerdeki yazıların yerine tasarım modundan (denetim araç kutusu) text nesnesi ekleyin ve yazıları text nesnesine yazın daha sonra text nesnesine ait denetim biçimlendir/özellikler/nesneyi yazdır tikini kaldırın.

Daha sonra sayfanın tamamını tek sayfa olarak yazdırın.

.

Bu mesajınızn üstünde eklediğim dosyaya baktınız mı?

.

Teşekürler bu tavsiyeyle işimi çözdüm

bayaz renkli hücrelerdeki yazıların yerine tasarım modundan (denetim araç kutusu) text nesnesi ekleyin ve yazıları text nesnesine yazın daha sonra text nesnesine ait denetim biçimlendir/özellikler/nesneyi yazdır tikini kaldırın.

Daha sonra sayfanın tamamını tek sayfa olarak yazdırın.

çok teşekkürler bu metodla faturamı yazdırabiliyorum....

Geri