sutunları çarpma ve toplama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
hayırlı ramazanlar,ekteki dosyada invoice bölümündeki g ve h çarpımı ı bölümüne geçmiyor.bu 2 değeri çarpmasını ve aşağıdaki toplam bölümüne toplam fiyatı yazmasını istiyorum,yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşım sen toplsmsmışsın ki çarpmışsın.I7 de şu formül değeri var.
=G7*H7
Unutmadan G7 ve H7 hücrelerine değer verdiğinde I7 de gözüküyor.
G7=25
H7=32
I7==G7*H7=800
Ayrıca toplamak için =G7+H7 formülünü girmelisin.
35.satırda h35 e total yazmışsınız.Sonrada I35'e =G35*H35 formülünü gimişsiniz.Excel bunu hsaplayamaz.Çünkü total diye metin girmişsiniz.H35'e Total metnini girmeniz ve I35 hücresine
=TOPLA(I7:I34) formülünü girmelisiniz.Saygılarımla
Bende böyle oldu.Saygılarımla

çok teşekkürler,ben yalnış soru sordum kusura bakma,g ve h çarpımını ı bölümüne geçirmeye çalışıyorum aşağıya kadar ve aşağıdada toplamını almaya çalışıyorum,ancak bazıları hata veriyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
Konu başlığınızı konunuzu özetleyecek şekilde değiştiriniz.

Sanırım sizin hücre biçimlendirmenizde bir problm var.Bazı yerlerinde Dolar işareti ve bazı yerlerinde Avro para biriminin işareti çıkıyor.Örneğin H sutununda H7 DEN H34 e kadar para birimi görünmüyorken,H35 avro para birimi sembolü çıkıyor.Bu sembol H7 H34 aralığını topladığımda çıkıyor.
G sutunu ise daha ilginç.Zira sutunun 7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29,31,33 satırlarında dolar işareti çıkıyor.(Rast gele bir rakam yazdığımda.)8,10,12...,34. satırlarında ise çıkmıyor.
Tüm bunlara rağmen hem gile h sutunundaki değeleri çarpıp I sutununa yagirdirdim.Ve hem de G,H,I sutunlarının toplamını G35,H35,I35 hücrelrine yazdırdım.
Sizin dosyanızı düzenledimÖrneği inceleyiniz.Saygılarımla

http://www.mediafire.com/?73dd942zh6o3y3k

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri