• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sutunları çarpma ve toplama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
hayırlı ramazanlar,ekteki dosyada invoice bölümündeki g ve h çarpımı ı bölümüne geçmiyor.bu 2 değeri çarpmasını ve aşağıdaki toplam bölümüne toplam fiyatı yazmasını istiyorum,yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Arkadaşım sen toplsmsmışsın ki çarpmışsın.I7 de şu formül değeri var.
=G7*H7
Unutmadan G7 ve H7 hücrelerine değer verdiğinde I7 de gözüküyor.
G7=25
H7=32
I7==G7*H7=800
Ayrıca toplamak için =G7+H7 formülünü girmelisin.
35.satırda h35 e total yazmışsınız.Sonrada I35'e =G35*H35 formülünü gimişsiniz.Excel bunu hsaplayamaz.Çünkü total diye metin girmişsiniz.H35'e Total metnini girmeniz ve I35 hücresine
=TOPLA(I7:I34) formülünü girmelisiniz.Saygılarımla
Bende böyle oldu.Saygılarımla

çok teşekkürler,ben yalnış soru sordum kusura bakma,g ve h çarpımını ı bölümüne geçirmeye çalışıyorum aşağıya kadar ve aşağıdada toplamını almaya çalışıyorum,ancak bazıları hata veriyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
Konu başlığınızı konunuzu özetleyecek şekilde değiştiriniz.

Sanırım sizin hücre biçimlendirmenizde bir problm var.Bazı yerlerinde Dolar işareti ve bazı yerlerinde Avro para biriminin işareti çıkıyor.Örneğin H sutununda H7 DEN H34 e kadar para birimi görünmüyorken,H35 avro para birimi sembolü çıkıyor.Bu sembol H7 H34 aralığını topladığımda çıkıyor.
G sutunu ise daha ilginç.Zira sutunun 7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,29,31,33 satırlarında dolar işareti çıkıyor.(Rast gele bir rakam yazdığımda.)8,10,12...,34. satırlarında ise çıkmıyor.
Tüm bunlara rağmen hem gile h sutunundaki değeleri çarpıp I sutununa yagirdirdim.Ve hem de G,H,I sutunlarının toplamını G35,H35,I35 hücrelrine yazdırdım.
Sizin dosyanızı düzenledimÖrneği inceleyiniz.Saygılarımla

http://www.mediafire.com/?73dd942zh6o3y3k

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri