• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sütun boş ise satırı silme

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ve xp
arkadaşlar önceden yayınlandıysa özür dilerim fakat bilg. Daki problemden dolayı arama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim

excel de uzun bir liste war elimde bunda bazı yerlerde rakamlar girilmiş bu rakamlar da E sütununda diyelim

eğer E sütunu boş ise bu satırı sil tarzında bir makro bir komut artık ne olursa bi de bu işlemi sayfa sayfa yapmak istiyorum ve diyelim bu işlemi 20 ve 60 ıncı satır arasında yapmak istiyorum böyle bir komut veya makro varsa paylaşabilirseniz sevinirim

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. Dosyanızdaki tüm sayfalarda E sütunundaki 20. ile 60. satırlar arasında boş olanları siler.

Kod:
Option Explicit

Sub TÜM_SAYFALARDA_E_SÜTUNU_BOŞ_İSE_SİL()
    Dim SAYFA As Worksheet, X As Integer

Application.ScreenUpdating = False

For Each SAYFA In ThisWorkbook.Worksheets
        For X = 60 To 20 Step -1
            If SAYFA.Cells(X, "E") = "" Then
                SAYFA.Rows(X).Delete
            End If
        Next
    Next

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

sayın as1986

Ekleyeceğiniz modüle aşağıdakı kodları yapıştırdıktan sonra uygulama yapınız.

E sütunu 2. satırdan itibaren.

Kod:
Sub BOŞ_SİL()
    On Error GoTo Son
    Range("E2:E65536").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete
Son:
End Sub

Korhan hocam

Ben yazarken siz cevaplandırmışsınız. Kusura bakmayın.

Selamlar,

Sn. Kuman,

Sizin önerdiğiniz kodu ben daha önce çok satırlı bir datada denemiştim. Ve istenilen sonucu vermiyor. Sanıyorum SpecialCells özelliği Integer değişken aralığını destekliyor. Eğer sütun içindeki satırlar arasındaki boş satır sayısı 32000 adetten fazla olursa kod tam sonuç döndürmüyor.

hocam başka bir problem çıktı

genel toplamı alırken sayfalardaki hücreleri topluyor fakat burada hücreleri sildiğim için problem çıkıyor genel toplamda hata veriyor bunu nasıl giderebilirim

Selamlar,

İlk mesajınızda toplamla ilgili bir açıklamanız yok. Satırlar silindikten sonra tabiki toplamlar kayacağı için istediğiniz sonucu alamazsınız. Genel toplam satırlarını en üst satıra alsanız sizin için problem olurmu? Bu şekilde satırlar silinsede toplam satırı üstte olacağı için makrodan etkilenmeyecektir. Eğer bu şekilde olmaz diyorsanız genel toplam formülünüzü buraya yazın düzeltmeye çalışalım.

peki şöyle bir çözüm bulabilir misiniz

burada benim birbirine benzemeyen yani ayırabileceğim ifadeler var yani her bir satırın ayrı bir rakamı bu rakamlar b sütununda b sütununda aynı olan rakamların e sütunundaki değerini toplamın olduğu sayfaya ekleyen program

toplam formülüm şu şekilde

x1 , x2 ,x3 gibi sayfalarım olsun

='x1'!e1+'x2'!e1+'x3'!e1

bu şekilde bir formülle topluyorum

Selamlar,

Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz çözüm üretebiliriz. Bu şekilde konu boş yere uzayıp gidiyor.

gönderdiğim eklentide mesela sayfa 4 de toplam yapıyorum sayfa 1 deki 5. satırdaki bilgi boş o satırı silersem toplam hata veriyor

not: b sütunundaki rakamlar birbirinden farklı oradan bir sonuca gidebilir miyiz

Ekli dosyalar

şöyle bir şey olabilir mi

sayfa4 deki b1 hücresi ile sayfa1 deki b1 hücresi aynı ise sayfa4 teki f1 hücresini sayfa1 deki f1 hücresi kadar arttır fakat değil ise alttaki satıra baksın aynı şartla

???

Son düzenleme:
Selamlar,

Sizin için iki örnek dosya hazırladım. Hangisini kolay uygularım diyorsanız onu kullanın.

Ekli dosyalar

verdiğin dosyalar çok işime yaradı hocam teşekkürler bi de belki de basit bir soru formülle bulduğumuz sonuçları o hücre de rakam olarak kaydedebiliyormuyuz

mesela hücrede işlem yaptık =e21*e12 dedik sonuç 12 çıktı

bundan sonra e21 değişse bile o hücredeki 12 değerinin değişmemesini istiyorum nasıl yapabilirim

Geri