• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sumifs

muhammed yıldız

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019İngilizce
merhabalar..

sum ifs fomülü ile 2 kritere göre toplama yapmak istiyorum. kriterlerden birisi zaman. ayın her gününde yapılan satışlarım var. ben kişilerin her ay yaptıkları toplam toplam satışlarını bulmak istiyorum fakat 2.kriteri ekleyemdim. mesela ocak ayının bir çok gününde satışı ve diğer aylarında birçok günde satışı var. ben toplam ayı almak istiyorum. özürdileyerek buradan dosya ekleyemediğimi belirtir, yardımlarınızı rica ederim. teşekkür ederim.

linkde aradığımı bulamadım maalesef.. istediğim şu. ekli tabloda, ali mehmet ve ahmetin ocak şubat mart daki toplam satışları..

Ekli dosyalar

linkde aradığımı bulamadım maalesef.. istediğim şu. ekli tabloda, ali mehmet ve ahmetin ocak şubat mart daki toplam satışları..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$21=$F3)*(METNEÇEVİR($B$2:$B$21;"aaaa")=G$2)*($C$2:$C$21))

.

gönderdiğiniz formül ile yapmaya çalıştım fakat maalesef olmadı..

gönderdiğiniz formül ile yapmaya çalıştım fakat maalesef olmadı..

Nasıl olmuyor?

Başvuru konusu verilmiş. Olmadı formül verilmiş. Yine de olmuyor diyorsunuz.

Dosyanız ekte.

Ayrıca, SUMIFS fonksiyonu Excel 2007'de var Excel 2003'te bunun yerine. TOPLA:ÇARPIM=SUMPRODUCT kullanılır.

.

Ekli dosyalar

zaten excel 2007 kullanıyorum işyerimde. dosyayı evden atmıştım.
ayrıca olmuyor ise bir sorun vardır

gönderdiğiniz dosyadan yola çıkarak yaklaşık 13.000 satırlı büyük bir işlemden kurtuldum. öncelikle çok teşekkür ederim. fakat ilk gönderdiğiniz formül ile aradaki tek fark sadece formüllerin başında -- olması idi. bunun etkisi yada manası nedir?

Nasıl olmuyor?

Başvuru konusu verilmiş. Olmadı formül verilmiş. Yine de olmuyor diyorsunuz.

Dosyanız ekte.

Ayrıca, SUMIFS fonksiyonu Excel 2007'de var Excel 2003'te bunun yerine. TOPLA:ÇARPIM=SUMPRODUCT kullanılır.

.

SUMIFS fonksiyonu Excel 2007'de var demişsiniz türkçe Excel2007 de tam karşılığı nedir?

Geri