Arkadaşlar Merhaba
Makro konusunda başlangıç seviyesindeyim ve bir konuda takılıp kaldım.
Excelimde A sütunu kelimelerden oluşuyor, C sütunu ise sayısal değerlerden.
Ben A sütunu üzerinde kelimeleri kaybetmeden, bu kelimelere arka planda sayısal karşılık vermek ve böylece Databar oluşturmak istiyorum. Aşağıdaki gibi bir makro yazmayı denedim, ancak C sütunundaki değerleri A sütununa yazıyor. Örneğin; "ANKARA_01" gördüğünde o hücrenin değeri 100 olarak atanacak, ancak hücrede "ANKARA_01" görmeye devam edeceğim. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Sub DTBR()
Dim DTBR As Databar
Range("A3:A71").Value = Range("C3:C71").Value
Range("A3:A71").Select
Set PYP = Selection.FormatConditions.AddDatabar
End Sub
Not: Makrosuz olarak hücreyi custom formatlama yaparak istediğimi elde edebiliyorum, ancak arama ve sıralama işlemlerini sağlıklı yapamıyorum. Verimsiz ve yetersiz bir kullanım doğuyor böylece. Yardımlarınızı bekliyorum.
Makro konusunda başlangıç seviyesindeyim ve bir konuda takılıp kaldım.
Excelimde A sütunu kelimelerden oluşuyor, C sütunu ise sayısal değerlerden.
Ben A sütunu üzerinde kelimeleri kaybetmeden, bu kelimelere arka planda sayısal karşılık vermek ve böylece Databar oluşturmak istiyorum. Aşağıdaki gibi bir makro yazmayı denedim, ancak C sütunundaki değerleri A sütununa yazıyor. Örneğin; "ANKARA_01" gördüğünde o hücrenin değeri 100 olarak atanacak, ancak hücrede "ANKARA_01" görmeye devam edeceğim. Bunu nasıl engelleyebilirim?
Sub DTBR()
Dim DTBR As Databar
Range("A3:A71").Value = Range("C3:C71").Value
Range("A3:A71").Select
Set PYP = Selection.FormatConditions.AddDatabar
End Sub
Not: Makrosuz olarak hücreyi custom formatlama yaparak istediğimi elde edebiliyorum, ancak arama ve sıralama işlemlerini sağlıklı yapamıyorum. Verimsiz ve yetersiz bir kullanım doğuyor böylece. Yardımlarınızı bekliyorum.