• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

String Hücrelere Sayısal Değerler Atayarak Databar Oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - İngilizce
Arkadaşlar Merhaba

Makro konusunda başlangıç seviyesindeyim ve bir konuda takılıp kaldım.
Excelimde A sütunu kelimelerden oluşuyor, C sütunu ise sayısal değerlerden.
Ben A sütunu üzerinde kelimeleri kaybetmeden, bu kelimelere arka planda sayısal karşılık vermek ve böylece Databar oluşturmak istiyorum. Aşağıdaki gibi bir makro yazmayı denedim, ancak C sütunundaki değerleri A sütununa yazıyor. Örneğin; "ANKARA_01" gördüğünde o hücrenin değeri 100 olarak atanacak, ancak hücrede "ANKARA_01" görmeye devam edeceğim. Bunu nasıl engelleyebilirim?

Sub DTBR()

Dim DTBR As Databar
Range("A3:A71").Value = Range("C3:C71").Value
Range("A3:A71").Select
Set PYP = Selection.FormatConditions.AddDatabar

End Sub

Not: Makrosuz olarak hücreyi custom formatlama yaparak istediğimi elde edebiliyorum, ancak arama ve sıralama işlemlerini sağlıklı yapamıyorum. Verimsiz ve yetersiz bir kullanım doğuyor böylece. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

İstediğiniz bu mu?

Kod:
Sub Format()

Dim i As Long, deg As String

For i = 3 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
        If IsNumeric(Cells(i, "A")) = False Then
            deg = Cells(i, "A")
            Cells(i, "A") = Cells(i, "C")
            Cells(i, "A").NumberFormat = """" & deg & """"
        End If
    Next i

End Sub

.

Sayın Ömer

Bu makro hücrenin değerini değiştiriyor. Görüntüsünü de eski değer olarak saklıyor. Üçüncü taraf bir kullanıcı CTRL +F ile değer arattığında sonuca ulaşamıyor ve sütunu A'dan Z'ye sıralama imkanı mevcut değil. Tüm hücrelerin asli değeri sayısala dönüştüğü için.

Ben Hücredeki değerler değişmeden, sayısal olmayan bir ifadeyi sayısal bir ifadeye eşitlemek istiyorum. Yani örneğin; Ankara = 100, İstanbul = 150 olacak. Ama bu arka planda işleyecek sadece. Hücrenin değeri Excel üzerinde yine Ankara veya İstanbul olacak.

Yine de teşekkür ederim. Başka bir amaç için işime yarayacaktır bu kod.

Bu atama işlemlerini başka bir makro içindemi kullanmak istiyorsunuz.

Bu atamalardan sonra asıl yapmak istediğiniz konu üzerinden gidersek sonuca daha kolay ulaşırız diye düşünüyorum.

Konuyu yanlış anlamış da olabilirim.

.

Ömer Hocam

A sütunum sayısal olmayan değerler (Tanımlamalar) içeriyor, C sütunum ise sayısal değerler içermekte.

A sütunu üzerinde ilerlemeleri görmek için Databar kullanmak istiyorum. Ancak sayısal değerler içermediği için Excel böyle bir işlevi yürütmüyor. Bu sebeple ben arka planda A3 = C3, A4 = C4, A5 = C5 ... değerlerini atayıp, A sütununda Databar inşa etmek istiyorum.

Hücre üzerinde değişiklik olmadan içeriğine sayısal karşılık vermek ve bunu Databara dönüştürmek nihai amacım. Dolayısıyla değer ataması yalnızca Makroda başka bir kullanım için yapılacak.

Sayın v35701,

Söylemek istediğim, bu eşitlemeyi sonrasında kullanım amacına göre makro içinde yapmak daha mantıklı.
Bu şekilde tahminlerle gidebiliyorum. Data için verileri dizi içine alabilirsiniz, fonksiyon yazabilirsiniz, vs... şeklinde kullanabilirsiniz.

Dizilerle ilgili örneklere linkten ulaşabilirsiniz.

https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/291069

.

Merhaba,

Databar işlemini "C" sütununa uyguladıktan sonra "B" sütununu gizleyip görseli "A" sütunu yanına taşıyabilirsiniz. Dolaylı yoldan olsa da işinizi görebilir.

Databar.jpg

Ekli dosyalar

Geri