• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok takip - fifo

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Merhaba,

Stok takip ve karlılık raporu hazırlamam gerekiyor.

Karlılığı hesaplayabilmem için ,

Fifo yöntemine göre (İlk giren ilk çıkar), ürünün ilk girişindeki maliyeti, giriş adeti satılana kadar giriş maliyetinden hesaplanacak. Ancak ilk giriş bittiğinde sonraki maliyetten maliyet hesaplaması yapılmalı. Mümkün mü bilemiyorum.
Ürün 100 adet 15 $ dan giriş olduğunu varsayalım
İlk önce 80 adet satılıyor, sonra 50 adet giriş yapılıyor ve 35 adet çıkış yapılıyor.
Son çıkış yapılan 35 adetin 20 adeti ilk girişten maliyet hesaplanmalı, kalan 15 adeti de ikinci girişteki maliyetten hesaplanmalı. Böyle bir hesplama mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Önemli - Yardım edebilecek kimse var mı?

Benim için çok önemli, 55000 kayıt var, bunu bir şekilde çözmem lazım, karlılığı çıkartıp bir rapor hazırlamalıyım.

Bir yol gösterecek kimse var mı?

İlginize teşekkürler.

Sayın ufukyilmaz
İstekleriniz mümkün değil gibi durmuyor fakat konu hakkında çok fazla bir bilgim olmadığı için daha fazla açıklama rica edeceğim.

İlginize teşekkürler

Sayın ufukyilmaz
İstekleriniz mümkün değil gibi durmuyor fakat konu hakkında çok fazla bir bilgim olmadığı için daha fazla açıklama rica edeceğim.

Öncelikle ilginize teşekkürler.

Şöyle düşünün 1 üründen yıl içinde 10 alım yapıyorsunuz, bu alımlar birbirinden farklı fiyatlarda oluyor. Ve elbetteki satışlarda oluyor. İlk giren ilk çıkar yöntemi (FİFO) ile ilk alınan ürün tamamen satışı yapıldıktan sonra 2. alımın maliyeti devreye girmeli.

50 adet ürün aldık, bunun 35 ini sattık, maliyette bir problem yok.
sonra 30 adet daha aldık, maliyet arttı ya da düştü. Ama ilk alımdan 15 adet mal elimizde hala..
Sonra 25 adet daha mal sattık, bu satılan malın, 15 adeti eski maliyet, 10 adeti de yeni maliyet.
Belki , 15 adet * eski maliyet + 10 adet * yeni maliyet alarak ortalama bir maliyet hesaplanabilir, ama buda hesaplama ile otomatik olarak yapılmalı ki manuel çok çok zaman kaybettirecek. Böyle bir hesaplama yapma mümkün müdür?

Geri