• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

stok koduna göre fiyat değeri almak

Excel Vers. ve Dili
2002
Herkese selam.
Stok koduna göre yanındaki fiyat değerini alırken problem yaşıyorum
Ben excelde ürettiğim ürünlerin maliyetlerini oluşturdum.
fakat üretilen ürünlerin alış fiyatlarını excelde elle yazıyorum.
Muhasebe programından alış fiyatlarını stok kodları ile beraber excele aktardım.
A sutununa stok kodlarını b sutununada alış fiyatlarını ticari programdan indirdim.
c sutununada (stok kodları değişmediğiiçin aynı stok kodunu yazdım.
d sutununada eğer formulu yazarak b sutunundaki fiyatı aldım.
şimdilik istediğim olsada bir sonraki fiyt değişikliğinde a ve b sutununa kod ve fiyatları ticari programımdan kopyala yapıştır mantığı ile alıyorum. Aldığım stok kodları zamanla artıyor yada eksiliyor.
Örneğin 10101011 kodlu ürün şuan a2 de ise başka bir zaman a3 te olabiliyor.
İşte o zaman formul çalışmıyor. benim istediğim stok kodu hangi satırda olursa olsun o stok kodunun doğruluğunu bulup yanındki fayat değerini otomatik alması.
Yazdığım eksik kod şöyle.
=eğer(a1=c1;b1;"kod yok")
eğer bu kodu yapabilirsem yüzlerce fiyatı elle yazmaktan kurtulacağım.

dosya örneğini aşagıda gönderdim. ilk sayfa alış fiyatlarım sayfası buradaki a ve b sutunu ticari prograsmdan alınan veriler. işte bu veriler değişken olacak. yani stok kodu bazen başka satırda olabilecek. şu an aış verilerini tablo sayfasından alıyorum. eğer yapabilirsem alış fiyatlarımdan alacağım verileri.

Son düzenleme:
Merhaba
Düşeyara formülünü deneyin,
Öernek çalışmanızdan bir bölüm ekleyebilirmisiniz.

Merhaba,

İstediğiniz basit bişey gibi görünüyor.. Örnek dosya ekleyerek üzerinde açıklama yapın.. Olmasını istediğiniz değerleri manuel olarak girin..

benim için çok zor

İstediğiniz basit bişey gibi görünüyor.. Örnek dosya ekleyerek üzerinde açıklama yapın.. Olmasını istediğiniz değerleri manuel olarak girin..[/QUOTE]

Dosyam biraz büyüktü kırparak gönderdim. listede ilk sayfada alış fiyatlarım kısmını ticari programdan aldım. Fakat fiyat listemin verilerini şu an tablo sayfasından alıyor. eğer formül başarılı olursa sayfalara da ürün kodlarını yazıp verileri alış fiyatlarımdan al diyeceğim ve liste sayfam otomatik oluşacak.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba
ilk sayfaa bir formül var ondan bahsediyorsanız
Kod:
=DÜŞEYARA(C2;A2:B65536;2;0)
Bu şekilde deneyin
farklı birşey istiyorsanız açaıklama yapmanız gerekecek

Evet kodu hangi satıra yazarsam onun yanından fiyatı almasını istedim ve elle farklı satırda denedim yanındaki eşlenen koda ait fiyatı aldı. Zannedersem bu başarılı olucak. çok teşekkür ediyorum

Evet kodu hangi satıra yazarsam onun yanından fiyatı almasını istedim ve elle farklı satırda denedim yanındaki eşlenen koda ait fiyatı aldı. Zannedersem bu başarılı olucak. çok teşekkür ediyorum
Kolay gelsin
İyi çalışmalar :hey:

Geri