• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Hesapları

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excell 2003
Forum da yeni oldugum için konuyu nereye açacağımı pek bilemedim. Umarım uygun yere açmışımdır. Benim sorunum excel de basit bir çalışma yaparken aklıma takılan bir detay. Ekte bulunan dosyada hesaplamalar yapıldıktan sonra bir butona atayacagım makroyla f sutunundaki degerlerin c sutununa kopyalanıp geri kalan sutunlardaki degerlerin sıfırlanmasına dair bir problem yaşamaktayım. Yanı baslangıc stogu her seferınde f sütununda bulunan degerleri çekmeli. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Forum da yeni oldugum için konuyu nereye açacağımı pek bilemedim. Umarım uygun yere açmışımdır. Benim sorunum excel de basit bir çalışma yaparken aklıma takılan bir detay. Ekte bulunan dosyada hesaplamalar yapıldıktan sonra bir butona atayacagım makroyla f sutunundaki degerlerin c sutununa kopyalanıp geri kalan sutunlardaki degerlerin sıfırlanmasına dair bir problem yaşamaktayım. Yanı baslangıc stogu her seferınde f sütununda bulunan degerleri çekmeli. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

merhaba
bu kodu boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub değer_kopya()
Dim ts, kaplan
kaplan = MsgBox("Değerleri Aktarıyorum", vbYesNo, "Onay")
If kaplan = vbNo Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
For ts = 16 To Cells(65536, "F").End(xlUp).Row
Cells(ts, "C") = Cells(ts, "F")
Next
Range("D16:E65536").ClearContents
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Değerleri Aktardım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

Kod:
Option Explicit
Sub değer_kopya()
Dim ts, kaplan
Application.ScreenUpdating
Next
End Sub
[/QUOTE]

Sayın İhsan Tank;
İlginize çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi bir çözüm oldu bu benim için. Yanlız bu kodu kullanacak baska arkadaslar varsa 5. satırdaki screenupdating kodunun sonuna = true değerini girmeyi gözden kaçırmışsınız sanırım. Emeğinize sağlık. Umarım birgün bizde sizler gibi yardımcı olabilecek düzeylere geliriz.
Esenlikle kalın.

Kod:
Option Explicit
Sub değer_kopya()
Dim ts, kaplan
Application.ScreenUpdating
Next
End Sub

Sayın İhsan Tank;
İlginize çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi bir çözüm oldu bu benim için. Yanlız bu kodu kullanacak baska arkadaslar varsa 5. satırdaki screenupdating kodunun sonuna = true değerini girmeyi gözden kaçırmışsınız sanırım. Emeğinize sağlık. Umarım birgün bizde sizler gibi yardımcı olabilecek düzeylere geliriz.
Esenlikle kalın.

kodu güncelledim

Stok Denemeler Devam

Daha önce belirttiğim programı İhsan Beyin de yardımıyla biraz daha geliştirmeye çalıştım ama mantığını kuramadıgım bir kaç problemle daha karşılaştım.

Problem 1: Form1 üzerindeki yeni kayıt butonuyla girilen yeni kayıtların tablonun devamı niteliğinde olmasını istiyorum fakat girilen yeni kayıtlar tablodaki formulleri ve renkleri içermiyor. Kısacası tabloyla ilişkilendirilmiyor.

Problem 2: Form3 üzerinde daha önce kayıtlı olan malzemelere giriş-çıkış yapıldığı zaman eğer vazgeçilirse iptal tuşuna basılınca girilen yeni verilerin otomatik olarak tablodan silinmesini istiyorum çünkü seçimler yapıldığı anda veriler tabloya otomatik olarak yansıyor.

Arkadaşlar bu iki problemimi çözmem de umarım yardımcı olursunuz. İlginize şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Daha önce belirttiğim programı İhsan Beyin de yardımıyla biraz daha geliştirmeye çalıştım ama mantığını kuramadıgım bir kaç problemle daha karşılaştım.

Problem 1: Form1 üzerindeki yeni kayıt butonuyla girilen yeni kayıtların tablonun devamı niteliğinde olmasını istiyorum fakat girilen yeni kayıtlar tablodaki formulleri ve renkleri içermiyor. Kısacası tabloyla ilişkilendirilmiyor.

Problem 2: Form3 üzerinde daha önce kayıtlı olan malzemelere giriş-çıkış yapıldığı zaman eğer vazgeçilirse iptal tuşuna basılınca girilen yeni verilerin otomatik olarak tablodan silinmesini istiyorum çünkü seçimler yapıldığı anda veriler tabloya otomatik olarak yansıyor.

Arkadaşlar bu iki problemimi çözmem de umarım yardımcı olursunuz. İlginize şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Arkadaşlar ikinci problemi çözmüş bulunuyorum. 1. problemdede birtek formulleri kapsaması ve yenı girilen verılerın diger yazı formatlarına uyması kaldı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba
Userform2'nin kod bölümüne
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Text <> "" Then
Son_Dolu_Satir = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
bos_satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Sayfa1").Range("A" & bos_satir).Value = Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Sayfa1").Range("A:A")) + 1
Sheets("Sayfa1").Range("B" & bos_satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Sayfa1").Range("C" & bos_satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Sayfa1").Range("F16:F" & bos_satir) = "=C16+D16-E16"
Sheets("Sayfa1").Range("G16:G" & bos_satir) = "=IF(F16>50,""Stok Yeterli"",IF(F16>0,""Stok Yok"",""Stok Az""))"
Sheets("Sayfa1").Select
Unload UserForm2
End If
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click()
Unload UserForm2
End Sub

Merhaba
Userform2'nin kod bölümüne
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Text <> "" Then
Son_Dolu_Satir = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
bos_satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Sayfa1").Range("A" & bos_satir).Value = Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Sayfa1").Range("A:A")) + 1
Sheets("Sayfa1").Range("B" & bos_satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Sayfa1").Range("C" & bos_satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Sayfa1").Range("F16:F" & bos_satir) = "=C16+D16-E16"
Sheets("Sayfa1").Range("G16:G" & bos_satir) = "=IF(F16>50,""Stok Yeterli"",IF(F16>0,""Stok Yok"",""Stok Az""))"
Sheets("Sayfa1").Select
Unload UserForm2
End If
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click()
Unload UserForm2
End Sub

İhsan Bey çok teşekkür ederim. Hazırladığım programı bitirdim sanırım. Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Şimdi geriye tek birşey kaldı onuda araştırıp sanırım bulurum. Formları güzel bir şekilde tasarlamak :)

İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.

Geri