• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Stok Bilgileri Genel Dökümü

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba Arkadaşlar,

Ekteki dosyada stok kartları ve genel döküm sayfası bulunuyor. Stok kartlarındaki verilere göre Genel Döküm sayfasına "aylık olarak" giren-sevk edilen ve Kalan miktar bilgilerini aldırmak istiyorum ama beceremedim..!

Yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Ekli dosyalar

Merhaba,

H4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI($AX4&"!$B$10:$B$40")<>"")*(METNEÇEVİR(DOLAYLI($AX4&"!$B$10:$B$40");"aaaa")=H$2)*(DOLAYLI($AX4&"!$E$10:$E$40")))

I4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI($AX4&"!$F$10:$F$40")<>"")*(METNEÇEVİR(DOLAYLI($AX4&"!$F$10:$F$40");"aaaa")=H$2)*(DOLAYLI($AX4&"!$H$10:$H$40")))

J4 hücresine;
Kod:
=H4-I4

Bu formülleri alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin. Yan sütunlara kopyalamak içinse örnek olarak H4:J6 hücrelerini seçip kopyalayın ve yapıştırmak istediğiniz yan sütunları seçip yapıştırın.

Merhaba Korhan Hocam,

İlginize teşekkür ederim. Bu verdiğiniz formüller sadece Ocak ayı içinmi acaba? yoksa diğer tüm aylara yapıştırdığımda sonuç alabilecekmiyim ?

Birde benim 60 a yakın bu dosya içinde stok kartı oluşturmam gerekiyor. Formül "stok kartı" bazındamı olacak??

Merhaba,

Önerdiğim formül Ocak ayı için değil tüm aylar için geçerlidir. Yalnız YIL ayrımı yapmaz.

Yani sayfada aşağıdaki tarihler varsa;

01-01-2010
05-01-2011

Bunların hepsi OCAK ayına toplanır.

Dosyanızda AX sütunundaki "stok kartı no" bilgileri sayfa isimleri ile aynı. Bende formüllerde bu alanı kullandım. Ekleyeceğiniz yeni stok kartları içinde AX sütununa gerekli bilgileri yazdığınız sürece formülleri alt hücrelere dilediğiniz kadar çoğaltarak kullanabilirsiniz.

Değerli üstadım Korhan Ayhan;

Günaydın ve iyi pazarlar.

2. mesajınızdaki kodları "Genel Döküm" sayfasına yazdım. Ocak ayı "Giren, Çıkan, Kalan" toplam sonuçlarını alamadım.

Acaba neyi eksik yapıyorum?

Katkılarınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba,

"STK.584" isimli sayfanızda OCAK ayına ait miktar değeri sıfır olduğu için değer gelmiyor. Formülleri ŞUBAT ayına kopyalayın değerleri göreceksiniz.

Üstadım;

Hatanın, kopyala yapıştır' ı "Özel Yapıştır - Formüller" i uygulamadığımdan oluştuğunu farkettim.

Yanıtınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Sayın Korhan Ayhan;

Sizi tekrar rahatsız ediyorum. Ekli dosyada da görüleceği gibi, "Aylar" itibariyle "Sevk" edilenlerin toplamı, hep "0" gözüküyor.

Nedeni ne olabilir?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Genel Döküm Sayfası'nda, Çıkan bölümündeki formülde H yazanları I yapın,

Dikkat ! Formüller 10 ve 40 aralığında çalışıyor, STK.585 sayfasında 63 veri var, ya veriyi 40 ile sınırlandırın yada formüllerdeki 40'ı artırın.

Sayın 1Al2Ver;

Günaydın. İyi pazarlar...

Dinlence gününüzde yaptığınız yardım için teşekkür ederim.

Sayın kamsal'ın eklediği dosya ve Sayın Korhan Ayhan'ın yanıtı ilgimi çekti.. Arşivime örnek olarak ekleyeceğim.

Sevgi ve saygılar.

Sayın Korhan Hocam,

Emeğinize çok teşekkür ediyorum. Tam istediğim gibi olmuş. Saygılarımla

Aşağıdaki vermiş olduğunuz uygulamaları, bir dosyadaki verileri başka bir dosya üzerinde uygulamak için kullanabilirmiyiz...? ki yaptım olmadı.

Verileri başka bir dosyada görmek için ne yapılabilir ?

Merhaba,

H4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI($AX4&"!$B$10:$B$40")<>"")*(METNEÇEVİR(DOLAYLI($AX4&"!$B$10:$B$40");"aaaa")=H$2)*(DOLAYLI($AX4&"!$E$10:$E$40")))

I4 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI($AX4&"!$F$10:$F$40")<>"")*(METNEÇEVİR(DOLAYLI($AX4&"!$F$10:$F$40");"aaaa")=H$2)*(DOLAYLI($AX4&"!$H$10:$H$40")))

J4 hücresine;
Kod:
=H4-I4

Bu formülleri alt hücrelere ihtiyacınız kadar sürükleyin. Yan sütunlara kopyalamak içinse örnek olarak H4:J6 hücrelerini seçip kopyalayın ve yapıştırmak istediğiniz yan sütunları seçip yapıştırın.

Geri