• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SQL tarih sorgusunda hata alıyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Orion1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
'TARIH >= 02.03.2009 AND TARIH <= 02.03.2009 19:34:15' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)

Merhaba.
Aşağıdaki kodlarda yukarıdaki hatayı alıyorum.Nasıl yapmalıyım.Teşekkür ederim. :(

Kod:
ilk = DateTimePicker1.Value
son = DateTimePicker2.Value
ListView1.Items.Clear()
ListView2.Items.Clear()
SQL = New OleDbCommand("select * from BUTCE where TARIH >= " & ilk & " AND TARIH <= " & son & " order by TARIH", conn)

Merhaba,

Aşağıdaki gibi deneyin...

Kod:
ilk = DateTimePicker1.Value
son = DateTimePicker2.Value
ListView1.Items.Clear()
ListView2.Items.Clear()
SQL = New OleDbCommand("select * from BUTCE where TARIH >= " & cdbl(cdate(ilk)) & " AND TARIH <= " & cdbl(cdate(son)) & " order by TARIH", conn)

Zeki hocam merhaba.
Aşağıdaki gibi sizin kodunuzu düzenleyince çalıştı.Ama bu seferde son tarihi datetimepicker2 den yani son tarihten 1 gün sonraki tarihide gösteriyor.
Mesela son tarih 30/3/2009 ise en son 31/3/2009 uda gösteriyor. :(
Kod:
SQL = New OleDbCommand("select * from BUTCE where TARIH >= " & CLng(CDate(DateTimePicker1.Value).ToOADate) & " AND TARIH <= " & CLng(CDate(DateTimePicker2.Value).ToOADate) & " order by TARIH", conn)

Üstadım aşağıdaki gibi yapınca oldu.
İlgin için teşekkür ederim.:D
Kod:
  SQL = New OleDbCommand("select * from BUTCE where TARIH >= cdate('" & ilk & "') AND TARIH <= cdate('" & son & "') order by TARIH", conn)

Evren Bey,

Bilgisayarınızın ayarı ingilizce ondan oluyor. Türkçe ayarlı bilgisayarda çalışmayacak sanırım. Sql mm/dd/yyyy formatını kullanılıyor. Türkçe ayarlar ise dd/mm/yyyy formatını.

Geri