DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
select A.ay, A.MASRAF_OK_ACIKLAMA as yeni_isim, TUTAR_TL
from (
mevcut sorgunuz) as A
where A.MASRAF_OK_ACIKLAMA = 'GIS COGS';
select DISTINCT(AY),'GIS GROSS PROFIT', SUM(BORC) - SUM(ALACAK) AS TUTAR_TL
from dbo.EXCEL_RAPORU
WHERE MASRAF_OK_ACIKLAMA IN ('GIS Revenue','GIS COGS') GROUP BY AY, MASRAF_OK_ACIKLAMA,MASRAF_ADI;
İyi geceler,
aşağıdaki şekilde denermisiniz, saygılar.
(Oracle'da test ettim)
Kod:select DISTINCT(AY),'GIS GROSS PROFIT', SUM(BORC) - SUM(ALACAK) AS TUTAR_TL from dbo.EXCEL_RAPORU WHERE MASRAF_OK_ACIKLAMA IN ('GIS Revenue','GIS COGS') GROUP BY AY, MASRAF_OK_ACIKLAMA,MASRAF_ADI;
Kod:select A.ay, A.MASRAF_OK_ACIKLAMA as yeni_isim, TUTAR_TL from ( mevcut sorgunuz) as A where A.MASRAF_OK_ACIKLAMA = 'GIS COGS';
select DISTINCT(AY),'GIS GROSS PROFIT',MASRAF_ADI, SUM(BORC) - SUM(ALACAK) AS TUTAR_TL
from dbo.EXCEL_RAPORU
WHERE MASRAF_OK_ACIKLAMA IN ('GIS Revenue','GIS COGS') GROUP BY AY,MASRAF_ADI;
Merhaba,
Zeki üstadın tecrübesi sorunu çözecektir. Ben dosyanızda aşağıda belirttiğiniz duruma göre ifade ettim. Bu arada ilk verdiğim sorgu çalıştımı bilmiyorum ancak şu şekilde deneyebiliriz, iyi geceler.
Kod:select DISTINCT(AY),'GIS GROSS PROFIT',MASRAF_ADI, SUM(BORC) - SUM(ALACAK) AS TUTAR_TL from dbo.EXCEL_RAPORU WHERE MASRAF_OK_ACIKLAMA IN ('GIS Revenue','GIS COGS') GROUP BY AY,MASRAF_ADI;
Merhaba,
Zeki üstadın tecrübesi sorunu çözecektir. Ben dosyanızda aşağıda belirttiğiniz duruma göre ifade ettim. Bu arada ilk verdiğim sorgu çalıştımı bilmiyorum ancak şu şekilde deneyebiliriz, iyi geceler.
Kod:select DISTINCT(AY),'GIS GROSS PROFIT',MASRAF_ADI, SUM(BORC) - SUM(ALACAK) AS TUTAR_TL from dbo.EXCEL_RAPORU WHERE MASRAF_OK_ACIKLAMA IN ('GIS Revenue','GIS COGS') GROUP BY AY,MASRAF_ADI;
Merhaba,
her ay için tek satır bilgi olarak dönmesi gerekiyorsa, toplamın dışındaki field'lardaki çeşitliliği
sorguya alamayız. Yani datadaki farklı veriler ay grubunda toplanıp, (borc -alacak) verilerinin toplamı yazılıyor. Hem ay grubu olsun hem de MASRAF_OK_ACIKLAMA ve MASRAF_ADI detayları olsun isterseniz, dosyanızın ilk haline dönmüş oluruz, iyi çalışmalar.