- Excel Vers. ve Dili
- 2003 Türkçe
Selam,Sayın Ergun GÜLER,
Size misafirhanemizle,oda durumları,uygulanan ücret tarifeleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verdiğim,açıklamalar yaptığım ve ne istediğimi yazdığım dosya ektedir.Bilginize ve ilginize sunuyorum.Saygılarımla..
Dosyanızı inceledim. Öncelikle şunu söyleyeyim; en son olarak yeni istek ve taleplerinizi en kiçözüm üzerinden sormanızı
istemiştim. Ancak, siz sıfırdan, farklı bir dosya ile soru soruyorsunuz. Size "dosyanızı değiştirmeyin" demiyorum ama, önce sizin yeni istekleriniz son çözüm üzerinden oluyor sonra, örnek dosya eklediğinizde ise apayrı bir dosya ile karşımıza çıkıyorsunuz. Tabi ki çözüm aramaya hakkınız var. Ancak, sadece benim gibi sığ bilgileri olan kişiden beklemek hatasına düşmeyiniz.
Sonra, soru hem zor hem de sizin son sorunuzdaki gibi sıfırdan ve detaylı bir soru ise, çözümü hemen beklemek olmamalıdır. Benim de bir sürü çalıştığım dosyalar var ve üzerinde aylaca çalışıyorum. Ondan sonra takıldığım yerleri soruyorum. Hala da çözüm aramaya, geliştirmeye devam ediyorum.
Hem bu forum herkese açıktır. Soruyu gören herkesin cevaplama veya cevaplayamama hakkı vardır.
Daha önceki günlerde Ben sizin sorunuzu cevaplamama rağmen siz günlerce cevap vermediniz. Ben size hatırlatmasam belki hiç cevap vermeyecektiniz ve bunu 2 kez yaptınız. cevap verenin cevabı gecikebilir ancak, sizin olumlu veya olumsuz görüşleriniz gecikmemeli.
Son örnek dosyanıza gelince,
"AÇIKLAMALAR" sayfasındaki açıklamaları okudum. İnan anlamakta zorluk çektim. Siz kendi işleyişinizi hep anlatmışsınız. ama neyi nereden alacağız? neyi nereye koyacağız? Ney nereye aktarılacak?
Kayıt yapılınca nereye kaydedecek v.s. hiç bahsetmemişsiniz. Sanki Açıklamalarınızı dosyayı kullancak kişiye anlatır gibi yazmızsınız. Açıklamarınızı Makro ve Fonksiyonun çözüm mantığına yönelik olmalı ve en önemlisi bir tane dahi örnek koymamışsınız. Tahayyül sınırları yoktur biliyorsunuz. Hayal ettiklerinizin gerçekleştirebilmesi için, elinizdeki materyallerinizi ortaya koymanız ve denemeler yapmanız gerekmektedir.
Bunun için de çözüme ulaşabilecek kişilere kesinlikle ve kesinlikle örneklendirme yapmanız gerekmektedir. Zaten bu sayede siz örneklendirme yaparak, hatta küçük küçük alıştırmalar yaparak isteklerinizin neyin mantıklı neyin mantıksız olduğunu göreceksiniz. (bunu sorunuzun ilk halindeki taleplerinize ve sonraki çözümlere bakarak görebilirsiniz.)
"AÇIKLAMALAR" sayfasındaki açıklamaları okudum.
1. için;
Oda sorgulamasını nereden hangi sayfadan ve hangi kriter ile yapacaksınız?
Oda sorgulaması kayıt formudan bağımsız mı çalışacak?
Oda sorgulaması yaparken kriterlerin karşılaştırılacağı sayfa ve hücreler neresi olacak?
Oda sorgulaması yaptıktan sonra sonuçları nasıl değerlendirecek ve hangi sayfa veya hücrelere etkin olacak?
2.den birşey anlamadım
3.ve 4.için;
Kayıt formundaki 1 seferde 1 kiçi mi yoksa birden fazla kişi girilebilecek mi?
Kayıt formundaki ad-soyad hangi oda kutucuğuna yazmalı. ben böyle bir kutu göremedim. son çözümlerdeki gibi oda ve tarih tablosu olması gerkmez miydi?
Kayıt formunu ilk olarak el ile doldurulup, bir buton ile verilerin aktarılması mı sağlanacak?
Kayıt formunu doldurup onayladıktan sonra veriler nereye, hangi sayfaya aktarılacak? Ben böyle bir sayfa göremedim?
Tüm kişiler için bir "Kayıt formu" bir kez doldurup onaylayıp, veriler aktarıldıktan sonra temiz bir halde yeniden ekrana mı gelecek?
Kayıt formundaki 15. ve 16. satırdaki değerler siz el ile mi gireceksiniz yoksa uygun olan değerler size otomatik gelecek?Otomatik gelecek ise nasıl olacak?
5.için;
Çok önceden sorduğum soruyu tekrar soruyorum: 1 kişilik, 2 kişilik, 3 kişilik, 4 kişilik odalar hangisi?
Diğerlerini ise yazmama gerek yok.
Ücret Tarifesi sayfasında bayağı bir karmaşıklık var. 7 satır(her oda için) 2 TL, 2,25 TL 2,75 TL gibi fiyatlar ayrı ayrı sütunlar halinde ve ayrı ayrı kurumlar altında bunları hesaplamak zor. Zordan ziyade mantıksızlık var.
Bence 2 TL, 2,25 TL 2,75 TL gibi fiyatların alt alta ve B,C,D,E,F stunlarının 7,8,9.satırlarında olmalı. Yanlış mıyım?
Ücret Tarifesi sayfasında 13. ve 15 satırlar nedir? 13.satır E sütununda, 16.Satır F sütununda olması gerekmez mi?
Son olarak dosyanızı yeniden düzenleyiniz. İlgili sayfa hücre, başlıkları siz hazırlayınız.
birden fazla isteğiniz tam anlatan gerçek bir örnek yazınız. ve her örneğin ilgili yerlerin de açıklama yazınız.
Bence sorunuzu ayrı bir başlık altında yeniden açınız. Ancak, sorunuzu son verdiğiniz örnek ile sorarsanız kendi kanatimce hiçbir kişiden yardım alamayacasınız.
Yukarıda bahsettiğim sorulara cevap arayıp yeniden şekillendirirseniz benden daha kişilerin alternatif çözümlerine ulaşabilirsiniz. Hem bu sayede benim gibi sığ düşünen insanlara da bağlı kalmazsınız.
Bu konudaki yanıt sayısı fazla göründüğünden bilgili arkadaşların ilgisini çekmiyor olabilir.
Ben sizin sorunuz kadar komplex olmayan sorular için bile aylarca bazılarına (inanınınz) yıllarca cevap bulmaya çalışıyorum. Gönül hemem bulmak ister ama çalışyorum, deniyorum, arıyorum, soruyorum.
Siz sorunuzu hem burada hem de yeni bir konu altında takip etmeye çalışalım. Adım adım gidelim. geniş zamanda çözüm bulmaya çalışalım.
İyi çalışmalar.
Son düzenleme: