• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıralama sorunu

İlginize ve emeğinize teşekkür ederim. Şimdi kızacaksınız mutlaka ama dediklerinizden birşey anlamadım inanın.. Zaten anlamış olaydım kendim çözerdim. :)
Neyse sayın hocam..Tekrar ilginize ve emeğinize teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum

Range("A5:L" & ss).Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, Key2:=Range("B2") _
, Order2:=xlDescending, Header:=xlYes, OrderCustom:=1, MatchCase:=False _
, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, DataOption2:= _
xlSortNormal
Range("A" & ss).Offset(1, 0).Select

hocam bu kodu açıklayabilir misiniz?

Ben de yardım geldi diye sevinç ve heyecanla açtım inanın..:))) Arkadaşım bu soruyu Hüseyin Çoban arkadaşımıza sorarsanız o size daha iyi açıklar. O konuda size yardımcı olamayacağım maalesef

Hocam umarım dosyanıza çözüm bulunur. Ben de makro öğrenmeye çalıştığım için anlamadığım yerleri soruyorum.

Hüseyin hocam çözdü sağolsun..Ufak bir aksilik kaldı o kadar kusur kadı kızında da olurmuş.Varsın numaralar küçükten büyüğe sıralanmasın,büyükten küçüğe sıralansın.Devlet meselesi değil ya...

Merhaba, örnek dosyanızda büyükten küçüğe görünüyordu sıralama o yüzden öyle yapmıştım.

Kodları aşağıdakiler ile değiştirin. Ancak boş hücreleri en alta alıyor.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Target.Count > 1 Then Exit Sub

Dim ss As Long
ss = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row

Select Case Target.Column
    Case Is = 1: Target.Offset(, 1).Select
    Case Is = 2: Target.Offset(, 1).Select
    Case Is = 3: Target.Offset(, 4).Select
    Case Is = 7: Target.Offset(, 2).Select
    Case Is = 9:
        With Target.Offset(, 2)
            .FormulaR1C1 = "=IF(RC[-10]=0,1&"" ""&REPT(""Z"",7)&"" ""&RC[-10],IF(ISNUMBER(RC[-10]),LEFT(RC[-10])&"" ""&REPT(""Z"",7)&"" ""&RC[-10],1&"" ""&TEXT(RC[-10],""#"")))"
            .NumberFormat = ";;;"
        End With
        Range("A5:L" & ss).Sort Key1:=Range("k5"), Order1:=xlAscending, Key2:=Range("B2") _
        , Order2:=xlAscending, Header:=xlYes, OrderCustom:=1, MatchCase:=False _
        , Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal, DataOption2:= _
        xlSortNormal
        Range("A" & ss).Offset(1, 0).Select
    Case Else
End Select

End Sub

Hocam harika olmuş.Boş hücre sorununu şöyle aşmaya karar verdim.Boşluk yerine 0 (Sıfır) koyarsam başa alıyor. İlginize,bilginize,emeğinize,en önemlisi YÜREĞİNİZE sağlık.. Diğer sorumla da (Personelin görev yerlerine dağıtılması konulu) ilgilenirseniz çok sevinirim.

Merhaba
target ne demek? ne işe yarar açıklayabilir misiniz?

Geri