• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sıra numarası verilen bilgileri çağırma

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
ANT 1-2 sayfasındaki P sütununda hazırlamış olduğum kutular içerisine 1 ile 160 arasındaki bir değer girdiğimizde ANTEN BILGI sayfasında o sıra numarasında bulunan antene ait B - E - I - J sütunlarında bulunan verileri ANT 1-2 sayfasında hazırladığım J - K - L - M sütunlarına atabilecek formülü hazırlamakta sıkıntı çektim.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Not : ANT 1-2 sayfasındaki P sütununa girdiğimiz değer ANTEN BİLGİ sayfasındaki A sütunundaki veri ile karşılaştırılacak.

Ekli dosyalar

ANT 1-2 sayfasındaki P sütununda hazırlamış olduğum kutular içerisine 1 ile 160 arasındaki bir değer girdiğimizde ANTEN BILGI sayfasında o sıra numarasında bulunan antene ait B - E - I - J sütunlarında bulunan verileri ANT 1-2 sayfasında hazırladığım J - K - L - M sütunlarına atabilecek formülü hazırlamakta sıkıntı çektim.

Not : ANT 1-2 sayfasındaki P sütununa girdiğimiz değer ANTEN BİLGİ sayfasındaki A sütunundaki veri ile karşılaştırılacak.

merhaba
K13 hücresine
Kod:
=EĞER($J13="";"";DÜŞEYARA($J13;'ANTEN BILGI'!$B:$J;9;0))
L13 hücresine
Kod:
=EĞER($J13="";"";DÜŞEYARA($J13;'ANTEN BILGI'!$B:$J;4;0))
M13 hücresine
Kod:
=EĞER($J13="";"";DÜŞEYARA($J13;'ANTEN BILGI'!$B:$J;8;0))
formüllerini yazın ve aşağıya doğru çoğaltın.
çoğalttıktan sonra K13:M32 hücrelerini tarayın ve kopyalayın. K40 hücresine yapıştırın.

İhsan Bey öncelikle ilgilendiğiniz için size teşekkür ederim.

Vermiş olduğunuz formülleri denemiş olmama rağmen tam anlamıyla çalıştıramadım. P sütununa girilen veriye bağlı olarak değişmesini istiyordum ama formüller P sütununa göre değil J sütununa göre çalışıyor ama M sütunu da dorğu çalışmamaktadır. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İhsan Bey öncelikle ilgilendiğiniz için size teşekkür ederim.

Vermiş olduğunuz formülleri denemiş olmama rağmen tam anlamıyla çalıştıramadım. P sütununa girilen veriye bağlı olarak değişmesini istiyordum ama formüller P sütununa göre değil J sütununa göre çalışıyor ama M sütunu da dorğu çalışmamaktadır. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

merhaba
ben p sütununa göre çalışacağını düşünmemiştim
J13 hücresine
Kod:
=EĞER($P13="";"";DÜŞEYARA($P13;'ANTEN BILGI'!$A:$J;2;0))
bu formülü kopyalayın ve aşağıya doğru çoğaltın.

İhsan Bey, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hazırladığım soft dosyasındaki formülleme işlemi bu son 2 işlemle birlikte bitecek inşallah, bundan sonra tek bir sorunum kalıyor. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bizimle birlikte bu işi yapan çeşitli firmalar var, bazı durumlarda dosyalarımızı onlarla da paylaşmak zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. Bu dosyadaki formülleme işlemlerini bir şifre ile kilitleyip başka birilerinin bu formülleri görmesini, üzerinde değişiklik yapmasını yada formülleri alıp kendi dosyalarında kullanmasını engellememiz mümkün müdür acaba ?

İhsan Bey, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hazırladığım soft dosyasındaki formülleme işlemi bu son 2 işlemle birlikte bitecek inşallah, bundan sonra tek bir sorunum kalıyor. Bu konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bizimle birlikte bu işi yapan çeşitli firmalar var, bazı durumlarda dosyalarımızı onlarla da paylaşmak zorunda kaldığımız zamanlar oluyor. Bu dosyadaki formülleme işlemlerini bir şifre ile kilitleyip başka birilerinin bu formülleri görmesini, üzerinde değişiklik yapmasını yada formülleri alıp kendi dosyalarında kullanmasını engellememiz mümkün müdür acaba ?

merhaba
bu link işinizi görür sanırım

Çok teşekkür ederim İhsan Bey, çalışmayan son 1 formül kaldı onu da düzelttikten sonra bunu deneyeceğim. Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim, Allah razı olsun.

İhsan Bey merhaba, dosyanın son formül sıkıntısı için ;
http://www.excel.web.tr/f14/sayfa-1deki-tablodaki-verilere-gore-sayfa-2ye-deoer-t104019.html

Yukarıdaki başlık içerisindeki sorunu gidermemde yardımcı olabilir misiniz ?

sizce yardım etmelimiyim. sormamın sebebi şu:
1. link vererek konuları karıştırdınız.
2. size orada yardım eden arkadaş var bence orada devam edin. çözülmez ise diğer ilgilenen arkadaşlar yardım edecektir.
Not : bir daha konuları birbirine karıştırmayın

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

İlginizden ötürü teşekkür ederim, bu dosyayı çok şükür çalıştırabilidik. Diğer konuyu da çözmemiz halinde şu aşamada ortaya çıkan bütün sorunlar hallolmuş olacak inşallah

Geri