• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sipariş Liste Makrosu Oluşturma Yardım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
türkçe
Öncelikle herkese merhaba.
İş yerimizin işleyişi ve operasyonunu kolaylamak adına excel işine girdik. Bu vesile ile böyle bir forumun varlığından geçte olsa haberdar olup derhal aranıza katıldım lakin cevher gibi bilgiler mevcut.

Bir paradoxun içine girdim ve çıkmak na mümkün. Sizlerin yardımına ihtiyacım var :)

Sorun şu :
Elimizde 1500-2000 kalem malzeme var. Müşteriler bu malzemelerden talep ediyor. Bizde bu malzemeleri fiyatlandırıp proforma oluşturuyoruz. Onaylanır ise sipariş, sevkiyat faturalandırma vs.

Amacımız bu işlemlerin bürokrasisini excel üzerinden gerçekleştirmek.

Forum üzerinden bir tane format buldum (dosya ektedir) ama makro vb çok anlamadığımdan düzeltemedim.

Ekli dosyalar

Foruma hoşgeldiniz, kolay gelsin.

Muhtemelen ben çok fazla yardımcı olamam. Ancak yardımcı olacak arkadaşlar da eminim şunu merak edecektir: Soru nedir?

Böyle soruları çözmek için genelde takip edilen yöntem şudur: Siz bir sorun belirlersiniz ve o sorunun çözümünü araştırırsınız. Daha sonra isterseniz geliştirmeye çalışırsınız ve yapamadığınız yerde yardım istersiniz. Buna bağlı olarak siz bu dosyada ne gibi değişiklikler olmasını istiyorsanız onları belirtin ki arkadaşlar ona göre yardımcı olmaya çalışsınlar.

Aslında bir sorun yok sadece ekte verilen tuş makrosundaki verileri değiştirmek istiyorum.

Verilen örnekte bir GİRİŞ birde TANIM tabları mevcut. Makro TANIM'dan verileri alarak GİRİŞ kısmına atıyor.

Örnekte makroda Müşteri ismi telefonu maili vs varken biz bunu ürün babında (Ürün kodu adı fiyatı vs.) değişmesini istiyoruz.

Aşağıdaki örnekte orjinal hali ve değişmesini istediğimiz hali mevcut.

Ekli dosyalar

personel özlük

ek deki dosyada istediğim gibi bir personel proğramı var bir kaç değişiklik yapıp kullanmak istiyorum yeni olduğum için tam çözemedim yardımcı olabilirmisiniz acaba
konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın yeniyim

Son düzenleme:
Geri