• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sınırlama makro yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan thegame
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhabalar ekte göndermiş olduğum excel dosyasında belli sütunları seçtim. Bunun gibi sayısız sekmede bu sınırlandırılmış sütünları hızlıca hesaplayacak bir makro nasıl olmalıdır.

Edit: sınırlandırılmış derken sütün başlığında da belirttiğim gibi en fazla olan değeri o kabul ederek eğer komutu girdiğimi düşünün o şekilde

İlginiz için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu daha açık sorunuz. Sınırlamak ne demek, hesaplamak ne demek. Siz ne yapmak istiyorsunuz ve bunun sonunda ne sonuca ulaşmak istiyorsunuz?

AD değerinde bir takım değerlerim var bunları daha sağında bulunan sütunlarda IF/EĞER komutu ile sınırlıyorum(Sınırlamaktan kastım mesela AR de bulunan 7.5 sütunu için eğer AD:AD>7.5;7.5;AR:AR gibi bir değer seçiyorum ve o değere kadar olanları alma bi çeşit filtre düşünün ) ayrıca bu yaptığım iş yüzlerce sekmeye varabiliyor.

Benim sizden ricam bir makro yazmama yardım etmeniz ki bu makro sekmeleri yazdıktan sonra da çalışabilirse daha düzenli olur yani

önce atıyorum 10 tane buna benzer sekmede hesaplamalarımı yani AD değerlerimi yazdıktan sonra (ki her çizimimde AD değerine denk geliyor) daha sonra makro işlemi sonucunda AR den AY ye kadar işlemlerimi yapsın otomatik olarak

ilgiliniz için tekrardan teşekkür ederim

Merhaba,

İnanın son açıklamanızı en az 5 kere okudum ve yine birşey anlamadım.

1. AD değeri değil, AD sütunu demelisiniz.
2. Sekme nedir, sekme derken siz ne anlıyorsunuz.

Örneğin AD2 hücresinde 12,5511 değerini seçtik. Peki bundan sonra ne yapılacak? AR Sütununda mı bu değere kadar olanları seçeceksiniz ve seçtiklerinizi bir yere yazdıracaksınız.

AR den başka sütunlarda var, bunlarda ne olacak vs vs vs .

Açıklamanızı excelce yaparsanız umarım bir arkadaşım size yardımcı olur.

ozaman şöyle anlatıyım daha basit bi dille bi de kaç zamandır yurtdışındayım ondan biraz anlatımım zorlayıcı olabilir =)

öncelikle bu benim bir cihazdan çıkış değerlerim. ve yerleri sabit. gel gelelim benim istediğim değerler AD sütununda.Ama ara sıra bu değerler bazen benim istediğimin fazlası değerlere sahip.

haliyle mesela 45 değeri çıktıysa roa sütununda 45 yazsın ama roa 20 sütununda 20 yazsın
gel gelelim 3 çıktıysa da roa sütununda 3 yazsın roa 20 10 5 ne varsa 3 çıksın sorun diil o

bir çeşit sınırlama bu benim size demek istediğim

ayrıca sekme dediğim de atta bulunan 1.sayfa 2. sayfa o tarz oluşuma sekme denir ya onu demek istemiştim

Geri