• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sınava girecekler listesi

Excel Vers. ve Dili
2007 exel
Merhaba,

Değerli üstadlarım. Ben okulda sınava girecek öğrencilere ait bir liste yapmaya çalışıyorum.

Ekli dosyada sınavlar sayfasında bir listem var. Bu listede öğrencilerin bölümleri ve hangi derslerden sınava girecekleri yer alıyor. Bu genel bir liste okuldaki tüm öğrenciler ve tüm dersler bu listede var.

Ben öğrencilerin bölümlerine göre ayrı ayrı listeler oluşturmak istiyorum.

Bölümleri sütununda kaç tane farklı bölüm adı varsa her biri için ayrı bir sayfa oluşturulsun.

Oluşturulan sayfalardaki listelerde sadece o bölümdeki öğrencilerin isimleri ve sınava girecekleri dersler yer alsın.

Ortak dersler tüm bölümlerde yer almak zorunda.

Eğer mümkünse sayfalar ve ders isimlerinin yer aldığı sütunlar dinamik olsun. Yani ana listeye yeni bir bölüm eklediğimde ya da yeni bir ders eklediğimde sayfalar yeni şekle göre oluşturulsun.

Yardımlarınıza ihtiyacım var. Saygılarımla....

Ekli dosyalar

Arif bey teşekkür ederim.

Eğer mümkünse oluşturulan sayfalarda sadece seçili bölüm dersleri yer alsın. Çünkü okulda yaklaşık 500 çeşit ders var. ama bir bölümde 10-12 ders var. Dolayısı ile tüm derslerin sayfalara işlenmesini istemiyorum. Bu şekilde sayfaların çıktısını almam mümkün değil. Saygılarımla....

Merhaba;
Alternatif olsun.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Not: Kodlar alıntıdır.

Ekli dosyalar

Sayın UYGUN

İlginiz için çok teşekkür ederim. Çalışmanız bana bir çok fikir edindirdi. Aslında mevcut tablo üzerinde şablon kopyalama ile bir çalışmaya ihtiyacım var. Yani iki farkı ders tablosu karmaşa oluşturuyor. Ancak eğer geliştiremezsem sizin çalışmanız üzerine dosyayı inşa edeceğim.

Bu arada bölüm isimlerinde boşluk olması ne gibi bir sakınca doğuruyor acaba.

DISTINCT = Kısaca, sütundaki benzersiz kayıtların listelenmesi için kullanılan bir ifadedir...

Örneğin;
"select distinct adı from [sayfa1$]"

Sayfa1' in adı sütunundaki benzersiz kayıtları listele...

Örnek bir kod gönderiyorum deneyebilirsiniz...

Kod:
Sub Osma()

Dim con As Object
    Dim rs As Object
    Dim sorgu As String

Set con = CreateObject("adodb.connection")
    Set rs = CreateObject("adodb.recordset")

con.Open "provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & _
    ThisWorkbook.FullName & ";extended properties=""Excel 8.0;hdr=yes"""

sorgu = "select distinct Adı from [Sayfa1$]"
    rs.Open sorgu, con, 1, 1
    Range("A65536").End(3)(2, 1).CopyFromRecordset rs
    rs.Close
    con.Close

sorgu = vbNullString
    Set rs = Nothing: Set con = Nothing

End Sub

Murat bey merhaba,

Komutun SQL deki kullanımını biliyorum. Ancak ben üstteki sınav listeleri uygulamasında kullanmak istiyorum. Sizin verdiğiniz kodu aynı dosya içerisindeki farklı sayfalarda nasıl kullanabilirim onu bilemiyorum. Listedeki bölümü alanında bu kodu uygulayarak hangi bölümlerden sınav listesi oluşturulacağını hesaplamak istiyorum.

Arkadaşlar bu konuda başka fikri olanlar varmı acaba. bu konuyu nasıl çözebilirim.

Excelci abiler galiba bu konuyla pek ilgilenmiyorlar.

Geri