• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sifrelerin diger sayfaya kopyalanmasi

zetkatamet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaslar,
Korhan beyin yardimiyla "Kullanicilarin Araliklari Duzenlemesine Izın Ver" secenegiyle kisilere ozel sifreler olusturdum.
Soyle bir sorum olacaktı; 12 sayfalik dosyam var, ilk sayfada "Kullanicilarin Araliklari Duzenlemesine Izın Ver" secenegi ile sayfamda kullanicilar icin sifreler olusturdum. Diger 11 sayfadada ayni yerlerde ayni sifrelerin olusmasi icin bir yontem varmidir. Kopyala ozel yapistir gibi.. Diger 11 sayfayada ayni sifreleri yapmak cok zaman alacak..
Umarim yapilabilir..

Merhaba,
Aşağıdaki kodu kendi aralığınıza uygun olarak düzenleyip, çalıştırmanız yeterli.
Kod:
Sub Aralik_Koruma()
For Each syf In Worksheets
syf.Select
    syf.Unprotect
    For Each Arlk In syf.Protection.AllowEditRanges
    Arlk.Delete
    Next
    ActiveSheet.Protection.AllowEditRanges.Add Title:="Aralık1", Range:=Range("A1:A20"), Password:="12345"
    syf.Protect
Next
End Sub

Sn.Lemruk ilginize tesekkurler.
Kısaca bu kodları nereye nasıl yapışrıracağımızı yazabilirmisiniz?
İyi çalışmalar.

Sn.Lemruk ilginize tesekkurler.
Kısaca bu kodları nereye nasıl yapışrıracağımızı yazabilirmisiniz?
İyi çalışmalar.
ALT + F11 işe açılan sayfada Insert>Module'yi seçin ve çıkan beyaz sayfaya kodu yapıştırın. Sonrasında Araçlar>Makrolar bölümünden bu makronun adını bulun ve ÇALIŞTIR butonuna tıklayın.
Makroyu nereye yapıştıracağız sorusunu sorduğunuza göre, bunun devamında muhtemelen dosyama nasıl uyarlayacağım sorusu da gelecektir.:)
Örnek dosyanızı hangi ralıklara şifre verileceğini belirterek buraya eklerseniz uyarlamasını yaparım.:ok::

Mustafa bey,
Tekrar tesekkurler, dosyayi calistirdim.
Birsey daha sorayim, sizin orneginizde A1:A20 arasina sifre uyguladik, bunun yaninda B15 ve C20 yede ayni sifreyi vermek icin nasil ilave kod yaziliabilir.
Saygilar.

Mustafa bey,
Tekrar tesekkurler, dosyayi calistirdim.
Birsey daha sorayim, sizin orneginizde A1:A20 arasina sifre uyguladik, bunun yaninda B15 ve C20 yede ayni sifreyi vermek icin nasil ilave kod yaziliabilir.
Saygilar.
Merhaba,
Aynı şifreyi verecekseniz aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub Aralik_Koruma()
For Each syf In Worksheets
syf.Select
    syf.Unprotect
    For Each Arlk In syf.Protection.AllowEditRanges
    Arlk.Delete
    Next
    ActiveSheet.Protection.AllowEditRanges.Add Title:="Aralık1", Range:=Range("A1:A20,b15,c20"), Password:="12345"
    syf.Protect
Next
End Sub

Tesekkurler Mustafa bey.

Geri