Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
selam. ekteki dosyada bazı hücreler boş otomatik olarak sıfır atanmış durumda dolayısı ile ortalama hesabı doğru çıkmıyor. sıfır olan hücreleri hesaplamadan nasıl çıkarabilirim.
şöle anlatmaya çalışayım. ders kodu, ders adı ve K yazan hücrelerin altında kalan hocreleri kitleyeceğim değiştirilmesin diye K'nın altındaki hücrelere sayıları girip derslerin harf notlarını girmeyince üç sütun sağda çarpımları sıfır çıkıyor ve altta hesap edilen ortalama yanlış çıkıyor onu düzeltmek istiyorum umarım anlatabilmişimdir.
Eklediğim linkte bu konuyla ilgili bir çok örnek vardı. İncelemediniz sanırım.
Tablonuz karışık ve yukardaki açıklamınız yetersiz, üstelik birçok hücrede değer hatası var ( 2007 olarak eklediğiniz için ben açarken bozulmuşta olabilir). Bu yüzden ben size küçük bir örnekle formülü yazayım siz dosyanıza uyarlarsınız.
=ORTALAMA(EĞER(P5257<>0;P5257))
Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlamanız gerekir.
P5257 arasında sıfır olan hücreleri işleme sokmadan ortalama hesaplar..
yardımın için teşekkürler. dosyayı inceliyorum şu an. ama sanırsam birkaç değişiklik yapmam gerekecek yoksa bu işin içinden çıkamıyacağım.tekrar teşekkürler.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.