• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Shared File

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sujee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003-2010 Ingilizce
Merhaba,

Paylaştırılmış bir dosyada, spesifik bir kullanıcı girişi oldugunda bazı gizlenmiş sutunları gösterebilir miyiz? Bununla bir örnek var mıdır, yardımcı olursanız sevinirim.

Tesekkurler

Merhaba,

Paylaştırılmış bir dosyada, spesifik bir kullanıcı girişi oldugunda bazı gizlenmiş sutunları gösterebilir miyiz? Bununla bir örnek var mıdır, yardımcı olursanız sevinirim.

Tesekkurler

İlişikteki örneği bir inceleyin. İki kullanıcı adı ve şifresi tanıtılmıştır.
Kullanıcı adı: AHMET Parola: 123456
Kullanıcı adı: MEHMET Parola: 654321

Dosyada D sütunu gizlenmiştir. Ahmet kullanıcısı giriş yaptığında sütunu görür.
diğer kullanıcılar giriş yaptığında göremez.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı paylaşıma açmadan önce protection yapıyorum ve sutunların kullanıcılar tarafından ayarlanmasını kısıtlıyorum. Bu nedenle gönderdiğiniz örnek ben de uyumlu çalışmıyor ne yazık ki..

kullanıcı tanımlamasını ve sutunların görünürlüğünü ayarladıktan sonra sütunlar vba ile kilitlenebilir mi?

Dosyayı paylaşıma açmadan önce protection yapıyorum ve sutunların kullanıcılar tarafından ayarlanmasını kısıtlıyorum. Bu nedenle gönderdiğiniz örnek ben de uyumlu çalışmıyor ne yazık ki..

Yukarıdaki mesajımın ekini güncelledim. Sutunlar için protection yaptım ama çalışmada bir problem olmadı Sayfa, sutun korumalıda olsa Ahmet kullanıcısı gizlenmiş sutunu görebiliyor, diğer kullanıcı göremiyor.
Sayfa protection şifresi: 123456

Örneğinizde format columns a izin vermişsiniz bu nedenle çalışıyor. Format columns izin verilmediğinde " Unable to set Hidden Property of the Range class" hatası alıyorum.

Ayrıca domain ortamındaki kullanıcıyı otomatik tanıma gibi bir kod ekleyebilir miyiz? Kullanıcıların ayrı ayrı şifre girmesi yerine işletim sistemine giriş ismine göre yetkilendirmeyi yapabilir miyiz?

Örneğinizde format columns a izin vermişsiniz bu nedenle çalışıyor. Format columns izin verilmediğinde " Unable to set Hidden Property of the Range class" hatası alıyorum.

Ayrıca domain ortamındaki kullanıcıyı otomatik tanıma gibi bir kod ekleyebilir miyiz? Kullanıcıların ayrı ayrı şifre girmesi yerine işletim sistemine giriş ismine göre yetkilendirmeyi yapabilir miyiz?

İşletim sistemi için kullanılan isim ve şifrelerin paylaşıma açılmış bir excel dosyasında da geçerli olabilmesi için bir kod yazılabilir mi bilmiyorum. Ama aynı Kullanıcı Adı ve Paraloları paylaşımdaki excel dosyasına tanıtmak daha pratik bir çözüm olacaktır.

Yardımcı olabilecek olan bir arkadas var mı? Windows login ismine göre bazı kullanıcılara birkaç sütunu unhide yapmak istiyorum. Diğer tüm kullanıcılar için belirtilen sutunların her daim gizli ve kilitli olarak kalmasını istiyorum.

Dosyanın protection ayarlarına inmek için önce dosyanın paylaştırılmasının durdurulması gerekiyor sanırım? Boyle birsey yapılabilir mi? Sharing i kaldırıp protecton ayarlarını değiştirip sonra tekrardan dosyayı share edebilir miyiz?

Yeni konu mu açmam gerekiyor? yoksa bu zombie konuyu her defasında canlandırayım mı:)

Geri