• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sertifika Takip Formu

Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
İş takibimi kolaylaştırmak adına bana büyük zaman kaybı olan bir konuda sizden yardım almak istiyorum.

Ekteki dosyada yapmak istediğim işlemi detayları ile anlatmaya çalıştım.Yeterince izah edemediysem gerekli açıklamayı ilgilenen üstadlarıma tekrardan yapabilirim.

Şimdiden yardımı dokunan üstadlarıma çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Cahit bey merhaba,

Sanırım günün yorgunluğu, Sorunuzdan fazla bir şey anlamadım.

Dosyanızı bu şekilde açıklama değilde, bir kaç farklı satıra değişik sonuşları örnekleyiniz.

Mahir Bey öncelikle özür dilerim. Konuyu anlatacak doğru kelimeleri bulamadığım için sorun bende :)

Şimdi biraz daha açıklayıcı oldum sanırsam.

Ayrıca EMR teslimi yapılmamış fakat Sertifika Son Tarihinin dolmasına 15 gün kalan sahaların listesini oluşturmak istiyorum.

Eğer konu hakkında daha açıklayıcı olabilmem için bana özelden bir iletişim adresi verebilirseniz ( msn adresi yada telefon numarası gibi ) sizinle konuyu ayrıntılı olarak görüşebiliriz, tabi siz uygun görürseniz.

Excel'in içinde olan bu bilmediğim dünyada sizin gibi üstadlarımın yol göstericiliğine her daim ihtiyacım olacaktır. Herşey için tekrardan teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba,

Özel mesajınıza cevap vereceğim.

İsminizi Cahit olarak yazdığım için kusura bakmayın, bu konuya önem veriyorum.

Sorunuza gelince;

F2 hücresine yazarak aşağı doğru çekiniz.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(METNEÇEVİR(DÜŞEYARA(A2;LİSTE!A:B;2;0);"aa.gg.yyy"));"";METNEÇEVİR(DÜŞEYARA(A2;LİSTE!A:B;2;0);"aa.gg.yyy"))
I2 hücresine yazarak aşağğıya doğru çekiniz.
Kod:
=EĞER(H2="";"";EĞER(G2>H2;"OLUMLU SONUÇ";EĞER(G2<H2;"OLUMSUZ SONUÇ";"")))
Buradaki EĞER koşullarını değiştirebilirsiniz.

Ben H2 de tarih yokda boş olsun gibi bir koşul ekledim.

Deneyin. Adım adım gidelim.

Mahir Bey, çok teşekkür ederim. Dosyada istediğim birçok sorunu hallettik. Sertifika süresi dolan sahalar için bir liste de oluşturabilirsek şayet çok sevinirim, eğer oluşturamayacak olursak da çok da önemli değil. Bu kadarı bile benim işimi görmeye yeter.

Mahir Bey, çok teşekkür ederim. Dosyada istediğim birçok sorunu hallettik. Sertifika süresi dolan sahalar için bir liste de oluşturabilirsek şayet çok sevinirim, eğer oluşturamayacak olursak da çok da önemli değil. Bu kadarı bile benim işimi görmeye yeter.

Liste oluşturulabilir ama biraz mola, inşallah sabah.

İyi geceler.

Mahir Bey günaydın

Dün geceki formülü orjinal dosya üzerinde çalıştıramadım. Vakit bulduğunuzda ekteki dosyayı kontrol edebilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formüldeki kırmızı alanları inceleyin.

A2 Yerine C2 yapınız

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(METNEÇEVİR(DÜŞEYARA([COLOR=Red]C2[/COLOR];LİSTE!A:B;
2;0);"gg.aa.yy"));"";METNEÇEVİR(DÜŞEYARA([COLOR=Red]C2[/COLOR];LİSTE!A:B;2;0);"gg.aa.yy"))
J2 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirin

DEĞER hatası almamak için.

Kod:
=EĞER(I2="";"";I2+120)

Mahir Bey, yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Dosyadaki sorunu giderdik çok şükür. Son 15günü kalan dosyalar için bir sıralama listesi oluşturup onu da ayrı bir çalışma sayfası içerisinde gösterebilmemiz mümkün müdür acaba ?

Geri