• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Seçim ve Filtre Uygulama

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar ek'te örnek excel tablosunu yükledim.

İstediğim şey ;

İmar Parseli
Kadastro Parseli
Köy Yerleşim Alanı

Bu üç seçenekten birini seçmek istiyorum ve

Bireysel
Ticari

bu iki seçenekten birini seçmeliyim ve formüllerini yazdığım tabloda sadece bana lazım olan kısım görünsün istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodlar ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı. H1 yada I1 hücrelerinin değerine göre sütunlar gösterilir.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [H1:I1]) Is Nothing Then Exit Sub

Application.ScreenUpdating = False
    Columns("B:G").EntireColumn.Hidden = True
    If [H1] = "İmar Parseli" And [I1] = "Bireysel" Then Columns("B").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "İmar Parseli" And [I1] = "Ticari" Then Columns("C").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Kadastro Parseli" And [I1] = "Bireysel" Then Columns("D").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Kadastro Parseli" And [I1] = "Ticari" Then Columns("E").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Köy Yerleşik Alanı" And [I1] = "Bireysel" Then Columns("F").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Köy Yerleşik Alanı" And [I1] = "Ticari" Then Columns("F").EntireColumn.Hidden = False

End Sub

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim istediğim oldu , fakat henüz yeniyim ilgili kod bölümü dediğiniz kısım tam olarak neresi ? ezber yapmak istemiyorum , konuyu anlarsam daha iyi olur.

kod girilen kısmı buldum , makro içerik olarakta kaydediyorum fakat dosyayı açtığımda filtre kısımları gelmiyor ?

bu şekilde yapmıştım.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    84.5 KB · Görüntüleme: 15
  • 2.jpg
    2.jpg
    85.4 KB · Görüntüleme: 9
  • 3.jpg
    3.jpg
    94.6 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba,

Makro uygulamasını doğru yapmışsınız.

Filtre kısımları veri doğrulama ile yapılmış. Bu sebeple H1 ve I1 hücrelerini kendi dosyanıza kopyalamalısınız. Bu işlemi yaptıktan sonra makronuz çalışacaktır.

nasıl yapacağımı anlatabilirmisiniz ? ayrıca 4-5 sayfalık bir çalışmada her sayfaya ayrı ayrı bu işlemimi yapıcaz ?

Merhaba,

Eğer uygulamak istediğiniz diğer sayfalarda aynı yapıdaysa ThisWorkbook bölümüne yazılacak tek bir kodla bu işlemi yapabilirsiniz. Değilse tek tek yapmak zorundasınız.

Veri doğrulama işleminin nasıl yapıldığını forumda arama yaparak öğrenebilirsiniz.

Teşekkür ederim yardımlarınız için , şuan gayet güzel çalışıyor.

Merhabalar filitrelemeden sonra tümünü gösterebilirmiyiz.

Merhabalar filitrelemeden sonra tümünü gösterebilirmiyiz.

Merhaba,

Şöyle bir mantık yürütülebilinir. H1 ve I1 in değerleri boş ise tüm sütunlar gösterilir.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [H1:I1]) Is Nothing Then Exit Sub

Application.ScreenUpdating = False
    Columns("B:G").EntireColumn.Hidden = True
   [COLOR=red] If [H1] = "" And [I1] = "" Then Columns("B:G").EntireColumn.Hidden = False
[/COLOR]    If [H1] = "İmar Parseli" And [I1] = "Bireysel" Then Columns("B").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "İmar Parseli" And [I1] = "Ticari" Then Columns("C").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Kadastro Parseli" And [I1] = "Bireysel" Then Columns("D").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Kadastro Parseli" And [I1] = "Ticari" Then Columns("E").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Köy Yerleşik Alanı" And [I1] = "Bireysel" Then Columns("F").EntireColumn.Hidden = False
    If [H1] = "Köy Yerleşik Alanı" And [I1] = "Ticari" Then Columns("F").EntireColumn.Hidden = False

End Sub

Geri