• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayıları toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dr_1356
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçe
10 ali 2. kutucukta 30 ayşe 3.kutucukta 20 emel yazınca rakamların yanındaki yazı ne yazarsa yazsın sadece rakamları toplasın istiyorum yani yukarıdaki örnekte toplayıp toplam 60 yazmasını istiyorum örnek ektedir şimdiden tşk.....

Ekli dosyalar

10 ali 2. kutucukta 30 ayşe 3.kutucukta 20 emel yazınca rakamların yanındaki yazı ne yazarsa yazsın sadece rakamları toplasın istiyorum yani yukarıdaki örnekte toplayıp toplam 60 yazmasını istiyorum örnek ektedir şimdiden tşk.....

merhaba
b1 hücresine
Kod:
=PARÇAAL(A1;1;MBUL(" ";A1))*1
bu fomülü yazın ve aşağıya doğru çekin.
toplam alacağınız hücrede
Kod:
=TOPLA(B:B)
yazın

Ekli dosyalar

merhaba

verileriniz xxx @@@ veya xxx@@@ şeklinde (önce sayı sonra harfler) ise B1 hücreye aşağıdakli formülü yazıp sütun boyunca kopyalayın. altta toplam alabilirsiniz.
Kod:
=ARA(9,99999999999999E+307;--SOLDAN(YERİNEKOY(A1;" ";"");SATIR($A$1:$A$100)))

Modüle
Function sayim(hucre)
Dim i As Integer
For i = 1 To Len(hucre)
sayi = Mid(hucre, i, 1)
If IsNumeric(sayi) = True Then
sayim = sayim & sayi
End If
Next i
End Function

B1 hücresine
=sayim(a1)*1 formülünü yazıp aşağıa doğru çekiniz

Merhaba,

Bu veri düzenine göre alternatif olarak formülü kullanabilirsiniz.

Toplamı görmek istediğiniz hücreye yazınız.

Kod:
=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA(BUL(" ";A1:A5));--SOLDAN(A1:A5;BUL(" ";A1:A5)-1)))
Dizi formülüdür. ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız..

.

ömer bey tümünü toplama formülünüz çalışmadı benim örnek excel dosyasında formülü bir kutucuga yazıp uygulamalı olarak toplayabilirmisiniz şimdiden teşekürler..........

ömer bey tümünü toplama formülünüz çalışmadı benim örnek excel dosyasında formülü bir kutucuga yazıp uygulamalı olarak toplayabilirmisiniz şimdiden teşekürler..........

sarıya boyadım
dizi formülü olduğunu söylemişti Ömer hocam sanırım onu yapmadınız hücreye girdikten sonra enter tuşuna basmadan ctrl+shift+enter tuş kombinasyonu ile formülü kapatınız.
eki inceleyin

Ekli dosyalar

ihsan bey soruma cevap verdiginiz için teşekür edrim aynı toplama fakat ben bir türlü yapamadım aşagıdaki ekteki sayfada aynı formülü uygulayabilirmisiniz ben ugraştım sizin formülü uyarlayarak yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekürler

Ekli dosyalar

• ÖR.xls
    ÖR.xls
    15.5 KB · Görüntüleme: 8
ihsan bey soruma cevap verdiginiz için teşekür edrim aynı toplama fakat ben bir türlü yapamadım aşagıdaki ekteki sayfada aynı formülü uygulayabilirmisiniz ben ugraştım sizin formülü uyarlayarak yapamadım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekürler

formül dizi formülüdür
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir
eki inceleyin
kullanılan formül yukarıda ömer uzman'ın yazdığı formüldür

Ekli dosyalar

tamam teşekür edrim yaptım

Geri