• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayı Formatında Sayının Başındaki "0" rakamı

umit1907

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
365 TR
Merhabalar vergi numaraları en az 10 karakterli fakat bazılarının başında Sıfır (0) olduğu için sayı formatında 0 değeri gözükmüyor bunu metinede çevirmek istemiyorum bunun bir çözümü varmıdır. Ekteki dosyada daha ayrantılı anlatmaya çalıştım yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba

Alanı taradıktan sonra, üzerinde sağ tıklayıp; hücreleri biçimlendir'den, isteğe uyarlamış seçilerek
Kod:
0000000000
girilirse, 10 hane için isteğiniz olacaktır. 11 hane için 11 sıfır kullanın.
Sadece sayı girilmesini ise veri sekmesinden veri doğrulamayı seçip, ayarlardan tüm sayıyı seçip, sıfır ile 9999999999 arasındakileri seçebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
cevabınız için teşekkür ederim ama sayfada hem 10 hem 11 haneli karışık kullanılıyor maliye bakanlığının sistemide sıfırlarıda algılayarak giriş yapıyo yani 0123456789 bu 10 haneli vergi numarası 00123456789 buda 11 haneli tc başa manuel sıfırı sayı formatında yazmak istiyorum :) yardımınız için teşekkürler.

1.Mesajınızın ekindeki dosyadan ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Muhtemelen ikici mesajınızdan anlaşıldığı kadarıyla, ilgili web sitesinden veri çekmek istiyorsunuz ama ilk mesajınızda, metin olarak değil sayısal değerler girmek istiyorum, başında da sıfırlar gözüksün diyorsunuz.
Öncelikle sayısal değerlerin başında "0" olmaz. Biçimlendirme ile varmış gibi gösterebilirsiniz ama bu var olduğu anlamına gelmez. Başka bir uygulama ile sıfırlar da değerlendirilecek ise ya metin olarak girmeli ya da metne çevirmelisiniz.

anladım abi teşşekürker

Geri