• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfam çok yavaş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pylor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2003 kullanıyorum
değerli excel web uzmanları sizlerinde yardımları ile kendime detaylı bir çalışma kitabı hazırladım (tabi bana göre detaylı sizler bundan çok daha fazla detay görmüşsünüzdür ama bana bukadarı yetiyor) ama sayfam çok yavaş çalışıyor hazırladığım dosyayı ekte gönderiyorum inceleyip herhangi bir sorun varmı yada neden bu kadar yavaş çalışıyor bana söylerseniz sevinirim teşekkür ederim

değerli excel web uzmanları sizlerinde yardımları ile kendime detaylı bir çalışma kitabı hazırladım (tabi bana göre detaylı sizler bundan çok daha fazla detay görmüşsünüzdür ama bana bukadarı yetiyor) ama sayfam çok yavaş çalışıyor hazırladığım dosyayı ekte gönderiyorum inceleyip herhangi bir sorun varmı yada neden bu kadar yavaş çalışıyor bana söylerseniz sevinirim teşekkür ederim
Merhaba

Ek!

dosyanizdaki gereksiz bosluklari ve son sayfanizda 65.000e uzanan formulunuzu 2000`e kisalttim dosyanizin boyutu 8.85`ten 1.51 mb`a indi sanirim daha hizli olmasini bu bile saglayacaktir..

Ekli dosyalar

sayın mahir, sayın yurttaş ve sayın mustafaine ilginize çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler işime yaradı tekrar teşekkürler

değerli arkadaşlar sayfam biraz hızlansada ileri derecede bir performans düşüklüğü var ve ben bunun sebebini bulduğumu sanıyorum ekte gönderdiğim dosyamda göreceğiniz gibi "gastro,kolon ve bronko" adlı 3 adet rapor yazdığım sayfam var bu sayfalardaki butonlarla mesela kaydet butonu ile diğer sayfalara veri kaydı yapıyor bunlardan bir taneside "data" sayfası data sayfasına yapılan kayıtlar benim süreç sayfamda aylık ve yıllık istatistiklerimi tutuyor vede çok işime yarıyor fakat data sayfası anlamadığım bir sebepten dolayı dosyayı ileri derecede yavaşlatıyor tahminimce data sayfasındaki formüller nedeni ile bu sorun ortaya çıkıyor şöyle söylim mesela "gasro" sayfasında "D11" hücresine isim soyisim yazdığımda "d15" hücresine günün tarihini atıyor ama bu işlem çok yavaş gerçekleşiyor ama "data" sayfasını silip yaptığımda gereken işlemi çok daha hızlı yapıyor aradaki fark kıyaslanamaz bile. kaydet butonuna bastığımda sol alt tarafta "hesaplanan hücreler" yazıyor ve yüzde yüz olana kadar sayfada işlem yapılmıyor. benim sizden isteğim dosyamı yavaşlatan data sayfasındaki işlevi değişik bir şekilde yapma şansımız varmı bunu öğrenmek istiyorum. dosyam ektedir

Ekli dosyalar

Selamlar,

Genel anlamda kodları hızlandırmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

Yavaş çalıştığını düşündüğünüz kodlarınızın ilk satırına yazınız.

Kod:
Application.Calculation = xlCalculationManual

sayın ayhan ben data sayfasında değerli form uzmanlarının yardımı ile sadece birleştirme işlemi tapıyorum süreç sayfamda ise yine form uzmanlarının yardımı ile data sayfasında birleştirilen verileri birleştirildiği tarihe göre sayma yapıyorum ve bu iki işlem içinde herhangi bir kod değil sadece "eğer" fonksiyonu kullanılmış bunu kod ile yapmak istesek olurmu sayfam hızlanırmı acaba teşekkür ederim

Geri