• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar arasi bilgi karsilastirma ...

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 Turkce
Sevgili Ustalarim,

Ek'te sundugum, icinden cikamadigim bir ornekle karsi karsiyayim. konu sayfalar arasi bilgi karsilastirip ayni olan degerlerin yanina ilgili bilgilerin yazilmasi ile ilgili. duseyara yada ara formulu ile ilgili oldugunu dusunup formulleri denedim. ancak bilgiler artan yada azalan sirada olmadiklari icin bu formulleri uygulayamadim. eger inceler ve yardimci olursaniz cok memnun olurum.

ilgili ornek dosyasinda gereken aciklamalari belirttim. anlasilabilmeyi umuyorum.

sevgiler.

Ekli dosyalar

arkadasim supersiniz tesekkur ederim. ellerinize saglik. mumkunse bir sorum daha olacak. sayet ekte gonderdigim sekilde bir durum olursa formul nasil sekillenir acaba?

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşagıdaki formül sanırım işinize yarar,

Kod:
=EĞER(ETOPLA('Odeme Girisi'!$C:$C;C2;'Odeme Girisi'!$F:$F)=D2;"Ödendi";"Ödenmedi")

Sizden ricam sorunuzu tam sormanız zira birinci sorunuzla ikicin sorunuz bir değil hepsini bir seferde sorarsanız gereksiz yere hem zaman kaybı olmaz hemde konu uzamaz;)

cok ozur dilerim sevgili ustam, yanliz bu sekilde yapmamin sebebi kendime bir yol cizmekti. yani birincisinde islem kodu girmem gerekiyor ikincisi dediginiz gibi farkli bir olay. acikcasi ikisininde formullerini ogrenmek istemistim. ve buna gore bir secim yapacagim.

ilginiz ve yardimlariniz icin minnettarim.

Rica Ederim

İyi çalışmalar dilerim;)

Geri