• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfadan çekilen verileri sıralama ve renklendirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ferittt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşlar selamlar.ekte yapmak istediklerimi anlattım.yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hücre değeri 20 olduğunda yazı tipi kırmızı olsun diye uğraşmışsınız ancak maalesef bir ayrıntıyı unutmuşsunuz. Yaptığınız koşullu biçimlendirmelerde şart olarak "=20" yani hücrenin 20'ye eşit olmasını seçmişsiniz ama normal, yavaş ve hızlı sayfalarında o hücrelere 20 değil "20 saat" yazmışsınız. Takdir edersiniz ki "20" ile "20 saat" teknik olarak bibirine eşit değildir. Ya ordaki şartları da "20 saat" olarak değiştirin ya da sayfalara verileri "20 saat" olarak değil "20" olarak girin. Bu durumda koşullu biçimlendirmeler düzelecektir.

Belirttiğiniz ilk şartı anlamadım. Yani "ARKADAŞLAR ANA SAYFAYA KAYDEDECEĞİM BİLGİLERİ AKTAR BUTONUNU İPTAL EDİP DÜZENLENMİŞ SAYFAYA AKTARMA OLDUKTAN SONRA GÜNCELLEME OLDU GİBİ BİR BİLGİ KUTUSU GELİP 1 SN SONRA KAYBOLSA.BASMADAN DOSYA AÇILIR AÇILMAZ DİĞER SAYFALARA AKTARIP GÜNCELLEYEBİLİRMİYİZ. " ile ne kastettiğiniz tam olarak anlaşılmıyor. Eeğr her dosya açıldığında ana sayfadaki verilerin dieğr syfalara aktarılmasını istiyorsanız her dosya açıldığında aynı veriler tekrar tekrar sayfalara dağıtılacaktır. Bu da çok sayıda mükerrer kayıt olamsı demektir. Bu kısmı daha ayrıntılı açıklamanız iyi olur.

Düzenlenmiş sayfadaki sıralama için daylight maksorusna end sub satırından önce aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz:
Kod:
    Sheets("düzenlenmiş sayfa").Select
    ActiveWorkbook.Worksheets("düzenlenmiş sayfa").Sort.SortFields.Clear
    ActiveWorkbook.Worksheets("düzenlenmiş sayfa").Sort.SortFields.Add Key:=Range _
        ("B:B"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
        xlSortNormal
    With ActiveWorkbook.Worksheets("düzenlenmiş sayfa").Sort
        .SetRange Range("A1:F9")
        .Header = xlYes
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With

Tarihe göre renklendirmeyi de tıpkı saat sütünundaki gibi koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

Makro açıklamasına gelicne yukarda verdiğim sıralamayla ilgili kodları ben yazmadım. Excel'in kendisi yazdı. Excel2De yeni makro kaydet yoluyla makro oluşturabilirsiinzi. Ben de bu özelliği kullandım. Makr kaydet dedim ve sonra düzenlenmiş sayfada sıralama işlemini veri menüsünden sıralayı kullanarak yaptım. Daha sonra makro kaydetmeyi bitirdim ve kodlara baktığımda bu kodların oluştuğunu gördüm. Tek farklılık sıralama için sadece mevcut 9 satırı seçtiği için ben kodlardaki "B2:b9" kısmını tüm b sütununda sıralama yapması için "b:b" olarak değiştirdim yani satır numaralarını iptal ettim.

Biraz u-ğraşarak istediğiniz şeylerin çoğunu siz yapabilirsiniz. İlk isteğiniz içinse belirttiğim gibi daha fazla bilgiye ihtiyacımız var.

ana sayfaya kaydettiğim değerleri butonu iptal edip otomatik olarak aktarmasını istiyorum.

"Düzenlenmiş sayfadaki sıralama için daylight maksorusna end sub satırından önce aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz:"

diye belirtmiştim.

Yalnız şunu atlaışım kodda a1:f9 olan kısmı ya a:f olarak değiştirin ya da tablonuz en fazla kaç satır olacaksa ona göre örneğin a1:f1000 olarak değiştirin.

Bu arada "daha fazla bilgiye ihtiyacımız var" cümlesine "ana sayfaya kaydettiğim değerleri butonu iptal edip otomatik olarak aktarmasını istiyorum" gibi basit ve kısa bir cümle ile cevap vereniz ilginç.

hocam yardımlarınız için teşekkür ediyorum.lakin ben bu programı daha yeni öğrenmeye başlamış birisi olarak dediklerinizi pek anlamayabilirim.sizin gibi değerli hocalar sayesinde ufak ufak öğrenecez inşallah.

yardımın için teşekkür ettim.ama anlamaman benim suçum değil.yardım etmek insanlar için bir erdemdir.ama insanları rencide etmeden yardım etmek daha büyük erdemdir...

gerek kalmadı yardımlar için teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben sizi rencide ettim, siz beni bu ifadelerle rencide etmediniz öyle mi?

Geri