• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satışa göre iskonto uygulama

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Arkadaşlar bir çalışma sayfası düşünün. Bir dükkanın sattığı malların fiyatları belli kaç adet satıldığı belli bu malların hepsinin ayrı ayrı maliyeti, kar ve kdv si hesaplanmış ve genel toplam en sonda hesaplanmış. Ancak şöyle bir şart var bu malların içinden bir türü diyelim on taneden fazla satmış, otomatik olarak %17 iskonto uygulanması lazım bu mal ve diğer 10 taneden fazla satan tüm mallara geri kalanlar normal şekilde fiyatlandırılmalı. Bunu bir eğer formülü sağlar diye tahmin ediyorum ama yazamadım kafayı yiycem. Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
neden yardım edelim ki siz form kurallarına uymuyorsunuz
konu başlığınızı değiştirin sonra bir örnek dosya ekleyin ben şunu istiyorum diye yazın yardımcı olmaya çalışalım

üzgünüm ama oldukça acelem vardı dikkat edemedim..

Sn. İhsan Tank Dosya yı hasırladım 1. sayfada fiyatlar 2. Sayfada formüller var böyle istendi o yüzden öyle düzenledim. Bizden istenen adet sayısı 10 u aştığı anda genel toplamın %17 iskonto indirimi ile hesaplanması

d sütununa mı uygulanacak bu işlem
burası % 20 görünüyor
10'u aştığında % 17 mi olacak

hayır sn. İhsan Tank satış adedi 10 u aşan mal otomatik olarak genel toplam başlığından %17 iskontolu olarak verilecek biz manuel olarak satış adedini örneğin 9 yaparsak normal fiyat yani şuan gözüken fiyatlar geçerli olacak ama 11 yaptığımız anda %17 iskontolu fiyat gözükecek

hayır sn. İhsan Tank satış adedi 10 u aşan mal otomatik olarak genel toplam başlığından %17 iskontolu olarak verilecek biz manuel olarak satış adedini örneğin 9 yaparsak normal fiyat yani şuan gözüken fiyatlar geçerli olacak ama 11 yaptığımız anda %17 iskontolu fiyat gözükecek

merhaba
F2 gücresine
Kod:
=EĞER($B2>10;C2+D2+E2/17%;C2+D2+E2)
bunu yazın
eğer ki sonucu son Tl bazında görmek isterseniz
Kod:
=YUVARLA(EĞER($B2>10;C2+D2+E2/17%;C2+D2+E2);2)
bu formülü yazarak dener misiniz

sn İhsan Tank verdiğiniz formülü f2 ye yazdım b2 e 11 değerini verdiğimde f2 de 2484,705882 değeri gözüküyor ama ben 1261,94 olarak hesapladım acaba biyerde hata mı yaptım. İlginize teşekkürler..

hesaplamayı neye göre yaptınız
hesaplama mantığını gönderirseniz ona göre düzenlerim formülü

iskonto kısmına kadar hesaplama olayı kolay aslın ama size dediğim gibi örneğin b2 hücresindeki değeri 3 değil de 11 yaptığımda işler karışıyor olması gerekenin 2 katına yakın çıktı yaptığım tek müdahale bu mevcut sayfaya

iskonto kısmına kadar hesaplama olayı kolay aslın ama size dediğim gibi örneğin b2 hücresindeki değeri 3 değil de 11 yaptığımda işler karışıyor olması gerekenin 2 katına yakın çıktı yaptığım tek müdahale bu mevcut sayfaya

merhaba
Kod:
=EĞER(B2>10;C2+D2+E2-(C2+D2+E2)*17%;C2+D2+E2)
bununla
yada
Kod:
=YUVARLA(EĞER(B2>10;C2+D2+E2-(C2+D2+E2)*17%;C2+D2+E2);2)
bunla değişin

Geri